Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2019

Τρεις μύθοι για το κρυολόγημα των παιδιών

Αποτέλεσμα εικόνας για child CATCHING A COLD animated gifs

"Eρευνα που διεξήγαγε το νοσοκομείο παίδων C.S. Mott στο Μίτσιγκαν ισχυρίζεται=> "Most parents still rely on myths to avoid colds" - CNN

*Μύθος: Αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά θα κρυώσεις

Η πραγματικότητα είναι ότι αν βγεις από το σπίτι με βρεγμένα μαλλιά, δεν θα αρρωστήσεις. Όπως εξηγεί η παιδίατρος και εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής, Κάθριν Γουίλιαμσον, για να αρπάξει κάποιος ένα κρυολόγημα, θα πρέπει να εκτεθεί σε έναν μολυσματικό παράγοντα. Τα βρεγμένα μαλλιά μπορεί να σε κάνουν να κρυώνεις, αλά δεν προσελκύουν μικρόβια και δεν σε κάνουν πιο ευαίσθητο στους μολυσματικούς παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για το κοινό κρυολόγημα.

**Μύθος: Η έκθεση σε κρύο αέρα μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα

Αν και ο χειμώνας συμπίπτει χρονικά με τα κρυολογήματα, η αμερικανίδα παιδίατρος υπογραμμίζει και πάλι ότι θα πρέπει κάποιος να εκτεθεί σε ιό για να αρπάξει κρυολόγημα.
Είναι αυτό που κάνουμε όταν κάνει κρύο, που προκαλεί κρυολόγημα, εξηγεί η Δρ Σοράνα Σεγκάλ-Μάουρερ: «Όταν ο καιρός είναι κρύος, όλοι τρέχουμε σε εσωτερικούς χώρους όπου ανακυκλώνεται ο αέρας. Και είμαστε συχνά κοντά σε άλλους ανθρώπους και ιούς. Όλοι φτερνιζόμαστε ο ένας πάνω στον άλλο», εξηγεί.

***Μύθος: Οι πολυβιταμίνες και τα συμπληρώματα προλαμβάνουν το κρυολόγημα

«Τα παιδιά που είναι υγιή και κάνουν μια ισορροπημένη διατροφή δεν χρειάζονται επιπλέον συμπληρώματα βιταμινών», εξήγησε ο Δρ Michael Russo, ειδικός παιδιατρικής λοιμωδών νοσημάτων στο Νοσοκομείο παίδων της Φιλαδέλφειας. «Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι έχουν κάποια επίδραση στην πρόληψη» δηλώνει ο ειδικός.
Όταν ρωτήθηκε για τους γονείς και τους παππούδες που θυμούνται ότι τα πολυβιταμίνες είναι χρήσιμες στην πρόληψη, ο Ρούσσο εξήγησε: «Όλοι θυμόμαστε τις φορές που λειτούργησαν, αλλά δεν θυμούνται όλες τις φορές που δεν είχαν αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...