Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Με εθνικιστικό μίσος «πότιζε» δωδεκάχρονα παιδιά δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Ένα  κείμενο που κήρυττε τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία μοίραζε στους δωδεκάχρονους μαθητές της δασκάλα στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. 
Το κείμενο μίσους είχε γραφτεί με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και ήταν γεμάτο από ανακρίβειες αλλά και ρητορική μίσους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ερευνάται αν το συγκεκριμένο κείμενο μοιράστηκε και σε άλλα σχολεία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε «άγνοια» για το περιστατικό. Στο ακραία εθνικιστικού περιεχομένου κείμενο που μοίρασε η δασκάλα υποστηρίζεται ότι με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών:
«Θα ονομάζεται ένα κράτος ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς να έχει κανένα ιστορικό δικαίωμα σε αυτό το όνομα. Θα απαγορεύεται σε μας η χρήση του επιθέτου Μακεδονικός γιατί θα το μονοπωλεί το… ομώνυμο κράτος» και «θα παραδοθούν ‘προς συνεργασία’ τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας και αργότερα η ΑΟΖ»(!).
Το κείμενο συνεχίζει αναφέροντας πως:
«Στα σχολικά βιβλία δεν θα υπάρχει αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα. Οι μαθητές θα διδάσκονται ότι ο Παύλος Μελάς είναι ένας σφαγέας που κατακρεούργησε τους ‘Μακεδονόνες’ κομιτατζήδες. Οι εκπαιδευτικοί θα απαγορεύεται να κάνουν αναφορά σε Μακεδονικό Αγώνα και Μακεδονομάχους», συνεχίζει με τα ψεύδη του το κείμενο και προσθέτει τα εξής ακόμη πιο επικίνδυνα: «Όποιο τραγουδά το ‘Μακεδονία ξακουστή’ θα θεωρείται παράνομος. Θα απαγορευτούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Οι Μακεδόνες θα υποχρεωθούμε να προσδιοριζόμαστε ως ‘Έλληνες Μακεδόνες’ (!) ή Μακεδόνες της Νότιας Μακεδονίας (!!). Θα δημιουργηθεί θέμα ‘μακεδονικής μειονότητας’ και δικαιωμάτων της!!! Θα εγερθούν απαιτήσεις για εκμάθηση της βουλγαροσλαβικής γλώσσας στην περιοχή της Μακεδονίας».

Ο συγγραφέας του κειμένου τελειώνει λέγοντας συμπερασματικά πως «η συμφωνία των Πρεσπών προδίδει την Ιστορία μας, ξεπουλάει την πατρίδα μας και προετοιμάζει στους γείτονες τον δρόμο για τις επεκτατικές τους βλέψεις που ουσιαστικά δεν τις απαρνήθηκαν. Οι κινήσεις του Ζάεφ το αποδεικνύουν. Και όλα αυτά για το ‘καλό’ της Ε.Ε. και… για οικονομικά οφέλη!!!».
(avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)