Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2018

ΧΡΥΣΟΔΑΚΤΥΛΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για J.K. RowlingΠόσα χρήματα βγάζει το λεπτό η J.K. Rowling

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΑ

Θα κάνω έναν πρόλογο για να σε προετοιμάσω καταλλήλως. Το Obliviate είναι το ξόρκι της λήθης που θα διαγράψει από τη μνήμη σου κάποιο στιγμιαίο λάθος ή κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Τα ποσά που θα ακούσεις πάντως ευχάριστα δε θα σου φανούν, αν αναλογιστείς τη συμβαίνει στο δικό σου τραπεζικό λογαρισμό (έρχεται και το σήμα τέλος του μήνα). Η J.K. Rowling, δημιουργός του Harry Potter.
Τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 450 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ οι ταινίες έφεραν εισόδημα ύψους 5,6 δισεκατομμύρια λίρες. Το online βιβλιοπωλείο Wordery ανέλυσε το εισόδημά της. Το Obliviate, το θυμάσαι;
74,765,000 λίρες το χρόνο. 6,230,417 λίρες το μήνα. 204,836 λίρες την ημέρα. 8,535 λίρες την ώρα. 142 λίρες το λεπτό.
Το 2011 ανακοινώθηκε ότι έγινε η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος συγγραφέας. Έχασε τη θέση από τη λίστα του Forbes μια χρονιά μετά, αφού δώρισε 100 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τ 2018 βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα του Forbes με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους celebrities στον κόσμο.
Χρειάστηκε πέντε χρόνια για να σχεδιάσει το περιεχόμενο και να προγραμματίσει τα επτά βιβλία Harry Potter και έλαβε απανωτές απορριπτικές απαντήσεις για την έκδοση του πρώτου βιβλίου. «Ένας εξαιρετικά βραχύβιος γάμος είχε καταρρεύσει, ήμουν άνεργη, μόνη μητέρα και όσο πιο φτωχή γίνεται στη σύγχρονη Βρετανία, χωρίς να είμαι άστεγη. Με όλα τα συνήθη στερεότυπα, ήμουν η μεγαλύτερη αποτυχία που ήξερα», είχε πει σε ομιλία της στο Harvard το 2008.
Ο οίκος Bloomsbury, φοβούμενος ότι τα αγόρια δε θα αγόραζαν το βιβλίο εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε γυναίκα συγγραφέα, ζήτησαν από την Rowling να χρησιμοποιήσει δύο αρχικά, κρύβοντας έτσι το μικρό της όνομα. Μη έχοντας μεσαίο όνομα, η Rowling επέλεξε το K από το όνομα της γιαγιάς της, Kathleen Ada Bulgen Rowling, σαν το δεύτερο αρχικό του ψευδώνυμού της.

*Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...