Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

"Commissaire Simenon, Monsieur Maigret" : μια απολαυστική συζήτηση για τους λάτρεις του συγγραφέα και της αστυνομικής λογοτεχνίας γενικότερα

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, Το Λεξικοπωλείο, το περιοδικό The Crimes and Letters Magazine (CLM) και οι Εκδόσεις Άγρα, με την υποστήριξη του Γαλλικoύ Ινστιτούτου Αθηνών (Institut Français d'Athènes), συνδιοργάνωσαν μία ξεχωριστή εκδήλωση στον χώρο του Λεξικοπωλείου, αφιερωμένη στον Georges Simenon. 


 Simenon στο Λεξικοπωλείο:"Commissaire Simenon, Monsieur Maigret" Λογοτεχνία, αστυνομικό μυθιστόρημα & κινηματογράφος στο έργο του μεγάλου Βέλγου συγγραφέα. 


Για τον Georges Simenon, το έργο και την επιρροή του, μίλησαν και κουβέντιασαν μεταξύ τους και με το κοινό οι: Δημοσθένης Κούρτοβικ (συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας) Loïc Marcou (πανεπιστημιακός, μεταφραστής & συγγραφέας) Δημήτρης Παναγιωτάτος (σκηνοθέτης) και Σταύρος Πετσόπουλος (εκδότης). 

Συντονιστής της βραδιάς, ο Κώστας Καλφόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...