Τρίτη, Αυγούστου 07, 2018

The Big Boss did it...

Απολύσεις και στο «Βιβλιοδρόμιο» των «ΝΕΩΝ»!


Την πόρτα της εξόδου από την εφημερίδα είδε την Παρασκευή (και) ο Μανώλης Πιμπλής!Αποτέλεσμα εικόνας για ο Μανώλης Πιμπλής

Τέλος εποχής λοιπόν για το πολύ καλό, αυτό, παρεμβατικό ένθετο για το Βιβλίο, μια και όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, «ο Μανώλης Πιμπλής, που το εμψύχωνε με αξιοπρέπεια σε ένα περιβάλλον τοξικό από τα fake news, ήταν από το 1999 στο μισθολόγιο του Πολιτιστικού και απολύθηκε την Παρασκευή».

Αλλη μία απόλυση λοιπόν έρχεται να προστεθεί στις πολλές που έχουν γίνει στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ τους τελευταίους μήνες. «Ο διευθυντής τού είπε του Μανώλη πως τον θεωρούσε κάτι σαν επιμελητή κειμένων. Αναλώσιμο δηλαδή. Δεν ήξερε, του είπε, πως ήταν δημοσιογράφος» γράφει η εφημερίδα θεωρώντας πως είναι απόλυση με πολιτικά κριτήρια. «Αραγε οι άνθρωποι του πνεύματος που ανησυχούσαν ότι η κυβέρνηση θα προκαλέσει το κλείσιμο των ναυαρχίδων του κεντρώου Τύπου, τι λένε για τις απολύσεις με πολιτικό πρόσημο που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό ο ΔΟΜ;».
____________________


2. Ποια η στάση της προέδρου της ΕΣΗΕΑ πέρυσι
«Ποιοι είναι αυτοί που σκύβοντας συνεχώς
έφεραν το "μαγαζί" στο χαμηλό μπόι τους»;
Πηγή: anasigrotisi.blogspot.com
 
Απολύθηκε και ο Μανώλης Πιμπλής (Βιβλιοδρόμιο) από του Μαρινάκη!

Οι απολύσεις στον μιντιακό όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr) συνεχίζονται. Tην Παρασκευή απολύθηκε ο αρχισυντάκτης του Βιβλιοδρομίου Μανώλης Πιμπλής (φωτό).

Πρώην εργαζόμενοι στον ΔΟΛ σχετικά με τις απολύσεις έγραψαν στα social media (βάζουμε τα αρχικά τους):

- «Δε μπορώ να μη στεναχωριέμαι κάθε φορά που διαβάζω για άλλη μια απόλυση στου Μαρινάκη, που σηματοδοτεί τον απόλυτο ξεπεσμό ενός κάποτε πραγματικά εμβληματικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Κι ακόμα περισσότερο στεναχωριέμαι για τη στάση όσων μένουν. Πάντα ίδια. Για να μη θυμηθώ τι μου είπε η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών όταν, τέτοιες περίπου μέρες πέρυσι, της τηλεφώνησα να ζητήσω να δράσει η Ένωση για τη δική μου -κι άλλων περίπου 20- εκδικητική κατά τη γνώμη μου απόλυση, μετά από τρεισήμισι δεκαετίες εργασίας στα ΝΕΑ. Τι να λέμε τώρα.»

Ν. Μ.

- «Κάποιοι από αυτούς, στους οποίους αναφέρεσαι, γνωμοδότησαν αρνητικά για την συνέχιση της συνεργασίας σου με τα ΝΕΑ κι εσύ περίμενες να αντιδράσουν; Το ίδιο συμβαίνει και τώρα: αυτοί που φίλησαν πρώτοι, συγκινημένοι, για την απόλυσή του, τον Νικόλα Ζώη, για παράδειγμα, είναι αυτοί που εισηγήθηκαν την αποπομπή του! Είναι αυτοί που... χωλαίνοντας παρήλασαν και με τη σημαία του ΔΟΛ και με τη σημαία της Alter Ego παρελαύνουν... Είναι αυτοί που σκύβοντας συνεχώς έφεραν το "μαγαζί" στο χαμηλό μπόι τους.

Δ.ΤΖ. 
---

.:BiblioNet : Πιμπλής, Μανώλης

που ανησυχούσαν ότι η κυβέρνηση θα προκαλέσει το κλείσιμο των ναυαρχίδων του κεντρώου Τύπου, τι λένε για τις απολύσεις με πολιτικό πρόσημο που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό ο ΔΟΜ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: