Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2018

Το να είσαι Έλληνας είναι το ίδιο με το να είσαι Αλβανός, Σύριος, Αμερικάνος, Γερμανός, Τούρκος!...


Αποτέλεσμα εικόνας για «τι σημαίνει να είσαι Έλληνας» που κάνει τον γύρο του διαδικτύου «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας;»

Η απάντηση ενός νεαρού στο ρητορικό ερώτημα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και καταπλήσσει με το ανθρωπιστικό και χωρίς ίχνος εθνικολαϊκισμού περιεχόμενό της




Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες, η απάντηση ενός νεαρού στο ερώτημα του προπονητή του “Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας”. Τη σύντομη έκθεση που παρέδωσε ο νεαρός, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μητέρα του Ελπίδα Καμιανού. 

Αναφέρει ο νεαρός στην απάντησή του:
 
«Το να είσαι Έλληνας είναι το ίδιο με το να είσαι Αλβανός, Σύριος, Αμερικάνος, Γερμανός, Τούρκος. Ο Έλληνας γεννιέται με την ίδια αξία και πεθαίνει με την ίδια. Δεν γεννιέται με κανένα προτέρημα υπέρ του ξένου. Ζει σε έναν τόπο όπως οι υπόλοιποι, απλά με πολύ ήλιο και θάλασσα. Το αρνητικό αυτού του τόπου είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι η ιδιότητα του Έλληνα τον καθιστά ανώτερο έναντι των υπολοίπων. Όλοι γεννιόμαστε ίσοι, όπως και πεθαίνουμε. Η αξία που αποκτούμε προκύπτει από το αν ό,τι κάναμε στην ζωή μας, επηρέασε θετικά την ζωή όλων των ανθρώπων του πλανήτη.»

Είναι βεβαίως αρκετοί εκείνοι που αμφισβητούν το γεγονός ότι κάποιος νεαρός έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο. Έχει όμως τόση σημασία; Άλλωστε στις λίγες αυτές αράδες που διαβάσατε παραπάνω βρίσκεται η ουσία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...