Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2018

Ο Όμιλός μας έγινε αποδέκτης μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης ανηθικότητας από μέσα που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον υπόδικο εφοπλιστή κ. Β. Μαρινάκη!

Στα μαχαίρια Δημοκρατία και Μαρινάκης...

Αναψαν τα αίματα το Σαββατοκύριακο (αλλά και σήμερα) μεταξύ των εκδοτικών συγκροτημάτων του Γιάννη Φιλιππάκη και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν είναι καινούρια η κόντρα, απλώς τις τελευταίες ημέρες κλιμακώθηκε. 

Το Σάββατο μάλιστα δημοσιεύτηκε εκτενές ρεπορτάζ για τον Γιάννη Φιλιππάκη στο Secret των Παραπολιτικών του Γιάννη Κουρτάκη (φωτογραφία, παρακάτω) σχετικά με την υπαγωγή του εκδοτικού συγκροτήματος «Δημοκρατικός Τύπος ΑΕ» στον εξωδικαστικό μηχανισμό. «Ευνοϊκή μεταχείριση για τον Όμιλο Φιλιππάκη;» έγραφαν επίσης τα Παραπολιτικά, δύο μέρες πιο πριν, την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Η Δημοκρατία της Κυριακής είχε με τη σειρά της, την επομένη, μία ολόκληρη σελίδα εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αλλά και σήμερα (και) στις τρεις εφημερίδες του ομίλου, Δημοκρατία. Εστία και Espresso, δημοσιεύεται (το ίδιο) άρθρο που υπογράφει ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης. (update: Το άρθρο δημοσιεύεται και στην αθλητική εφημερίδα του ομίλου, στη LiveSport). Ιδού:

Τις προηγούμενες μέρες ο Όμιλός μας έγινε αποδέκτης μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης ανηθικότητας από μέσα που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον υπόδικο εφοπλιστή κ. Β. Μαρινάκη.

Αφορμή ήταν η αίτηση υπαγωγής μίας εκ των εταιριών μας στην προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η αίτηση υπαγωγής κατατέθηκε για να ρυθμιστούν οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, και έγινε με απολύτως τυπικό τρόπο, χωρίς καμία εξωθεσμική παρέμβαση· οφειλές που δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλουν οι εφημερίδες μας, αρνούμενες να υποκύψουν στις ποικίλες επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται ώστε να αλλοιώσουν τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό χαρακτήρα τους.
Δεν υποκύψαμε ούτε στις «συστημικές» πιέσεις για να παύσουμε να επικρίνουμε τη λαίλαπα των Μνημονίων και το διεφθαρμένο πολιτικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό σύστημα που τις δημιούργησε και τις στήριξε. Δεν υποκύψαμε ούτε στις βρόμικες πιέσεις μιας εγκληματικής συμμορίας που έχει στηθεί και στον Τύπο, με αποκλειστικό στόχο τη φίμωση κάθε «αντιπολιτευόμενης» φωνής.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι το δημοσιογραφικό συγκρότημά μας, που ιδρύθηκε το 2010 εν μέσω της απόλυτης κρίσης στον Τύπο, που εκδίδει τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες, που απασχολεί πάνω από 250 εργαζομένους, στέκεται και θα σταθεί όρθιο απέναντι σε κάθε χυδαία και ύπουλη προσπάθεια να το κάμψει. Τους διαβεβαιώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τον Τύπο και την ίδια την πατρίδα μας εν τέλει, όπως έκαναν και με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαβεβαιώνουμε τον κ. Μαρινάκη και τα κάθε λογής υποκείμενα που τον συντροφεύουν ότι θα αντισταθούμε στις επιθέσεις τους, τις οποίες δεχόμεθα τέσσερα χρόνια τώρα με δεκάδες συκοφαντικά δημοσιεύματα (!) και οι οποίες χρηματοδοτούνται από αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια.

Καλούμε δε τις αρμόδιες Αρχές επιτέλους να ελέγξουν αυτές τις πηγές χρηματοδότησης και να προφυλάξουν το θεσμικό πλαίσιο στα ΜΜΕ προτού να είναι πολύ αργά. Επισημαίνουμε σε όσους σιωπούν και παρατηρούν ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι ότι το φαινόμενο αυτό σύντομα θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε τους καλούς «δημοσιογράφους» των εφημερίδων που σιτίζονται από αυτά τα αγνώστου προελεύσεως κεφάλαια ότι τελείωσε η ανοχή μας προς τους δήθεν ιστορικούς τίτλους για τους οποίους εργάζονται. Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί με λεπτομέρειες την ιστορία τόσο των τίτλων αυτών όσο και όλων των εμπλεκομένων...

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: