Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2018


Τι πάθανε, λυσσάξανε; | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Συντάκτης:  Δημήτρης Χρ. Μπανιάς*

Εκλεισε ένας μήνας από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, όπου μας λείπουν κάπου 100 συνάνθρωποί μας, από μωρά μέχρι γέροντες, μεταξύ αυτών και ολόκληρες οικογένειες. Με τα λίγα που διαβάσαμε και ακούσαμε, φταίει ο κ. Τσίπρας για όλο το μεγάλο κακό, λένε οι δεξιοί «επαγγελματίες» των εντύπων σε ενυπόγραφα ή μη άρθρα καθημερινά. Ακόμη σε δυο – τρία κανάλια γίνεται καθημερινή μάχη, διαγκωνισμός μεταξύ των «επαγγελματιών» ποιος θα ρίξει τη μεγαλύτερη ευθύνη στον κ. Τσίπρα.
Μιλήσανε και αρκετοί ειδικοί για το κακό, κάνα δυο απ' αυτούς πολύ αναλυτικά, ο κ. Λέκκας, δε, μας είπε στο τέλος ότι έχουμε 100 «Μάτια» στη χώρα μας. Με λίγα λόγια, μπορεί να μας βρούνε και άλλα τέτοια κακά.
Για τους δεξιούς «επαγγελματίες» όχι, δεν ισχύουν αυτά, για όλα θα φταίει ο κ. Τσίπρας. Ολα αυτά γιατί είναι η κ. Δούρου περιφερειάρχης, γιατί είναι δήμαρχος ο κ. Ψινάκης, γιατί είναι αρχιπυροσβέστης ο κ. τάδε, γιατί είναι αρχιχωροφύλακας ο κ. δείνα. Ακόμα, είπαν μερικοί από αυτούς «γιατί δίνει λίγα λεφτά στους καμένους». Από τους «επαγγελματίες» τάχατες δεν άκουσε κανείς τον ειδικό ότι «όταν έχεις σπίτι μέσα σε συστάδα πεύκων κάποια στιγμή σε 30 χρόνια θα καείς».
Η εντολή για τους δεξιούς είναι μία: «Καθαρίστε τον κ. Τσίπρα». Τελευταία στιγμή από έναν μεγάλο «επαγγελματία» ακούσαμε το «μαζί τα κτίσαμε». Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι 3 χρόνια πρωθυπουργός και ξεχνούν ότι οι ίδιοι λέγανε το 2015 ότι «σε 5 μήνες τον έχουμε καθαρισμένο».
Είχαμε και το SMS 10 μέρες τώρα, με το καλημέρα το πήρανε πάλι οι δεξιοί πολιτικοί και «επαγγελματίες» και το κάνανε εικόνισμα. Θελήσανε να μας πείσουν ότι ο κ. Τσίπρας θα καθοδηγούσε τους πάντες και ιδιαίτερα τους Συριζαίους πώς θα απαντάνε στον κ. αντιπρόεδρο. Θέλουν να μας χώσουν στο μυαλό ό,τι σας λέμε εμείς θα ακούτε, να 'χουμε κουβέντα να κάνουμε δηλαδή.
Μέχρι εδώ, κύριοι της Δεξιάς και των «παραφυάδων της», έχουν όρια τα ψέματα.
Το τρίτο με τα δύο παιδιά, τους φαντάρους, που ήταν «όμηροι», «κρατούμενοι», «υπόδικοι» χωρίς κατηγορίες στην τουρκική φυλακή και απότομα μάθαμε ότι ο Ερντογάν τους αφήνει να πάνε στα σπίτια τους, στη δουλειά τους. Ολα τα ακούσαμε τις 167 μέρες, ιδιαίτερα στα μαύρα ΜΜΕ, ακόμα και να «κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία».
Να λυσσάξουν, ο κ. Τσίπρας τα κατάφερε, είναι εδώ τα παιδιά, λίγο το κακό σε σχέση με άλλα σενάρια που μας γέμισαν οι δεξιοί «επαγγελματίες».
Αυτές τις μέρες θα βγούμε, βγαίνουμε, βγήκαμε από τα κακά μνημόνια, «επαγγελματίες» της Δεξιάς, ο κ. Τσίπρας κυβερνάει, αυτός μας βγάζει, εσείς να θυμάστε ποιοι μας έβαλαν.
Ομως οι δεξιοί και οι «παραφυάδες» τους επιμένουν, «δεν θα είναι καθαρή έξοδος», μάλλον θα γούσταραν να μας πληρώσουν κιόλας οι Ευρωπαίοι.
Στο μυαλό τους έχουν ένα μόνο, ότι δεν είναι αυτοί στην κυβέρνηση, γιατί το έχουν μέσα τους, πώς να ξαναδιαλύσουν τη χώρα, πώς θα σβήσουν τη μεσαία τάξη, πώς θα μειώσουν τους μισθούς, πώς θα πάνε κάτω από τη μέση τις συντάξεις, πώς θα πάνε στο απόλυτο μηδέν τους τζίρους, πώς θα μάθουν τα εγγόνια να ζητούν καθημερινά από τις γιαγιάδες 2-5 ευρώ.
Λύσσαξαν από το 2017 πόσο θα κοπούν οι συντάξεις από το 2019. Δεν ακούνε ούτε τους μορφωμένους Ευρωπαίους, οι «επαγγελματίες», «περιμένετε, ρε, μέχρι τον Νοέμβριο να δούμε τους προϋπολογισμούς».
Ξέρετε τι θέλουν εδώ οι ακροδεξιοί, κάποια απάντηση στα «γαλλικά». Φοβούνται ακόμα μήπως γίνει κανένα γλέντι και είναι και ο κ. Τσίπρας εκεί, μήπως χορέψει κάποιος το «Ψηλά στην Κωστηλάτα», εδώ επίσης μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε λύπη για την τραγωδία στο Μάτι, δεν τους είδαμε όμως να φέρουν πάνινο «πένθος» στο πέτο τους ή στο μανίκι τους.
Οι δεξιοί επαγγελματίες έχουν δικαίωμα να κάνουν αντιπολίτευση, όχι όμως με ψέματα και κακαρίσματα σαν κότες.
Θα το καταλάβουν καλύτερα τον επόμενο καιρό ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, είναι ο κ. Τσίπρας τώρα, κύριοι της Δεξιάς, και θα περιμένετε πολύ ακόμα.
*συνταξιούχος - οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: