Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018

Ο συγκλονιστικός Γερμανικός "κινηματογράφος του βουνού"

 Die weisse Hoelle vom Piz Palu.jpgΓερμανική ταινία , μια από τις καλύτερες  στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε φυσικό περιβάλλον, αποδίδει με συγκλονιστικό τρόπο την πάλη του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης, από την οποία ο άνθρωπος βγαίνει σχεδόν πάντα χαμένος, παρά την τεχνολογική πρόοδο που έχει σημειώσει . 

Εκτός από  το γεγονός ότι  ταινία ανήκει  στο μεταίχμιο δύο τεχνολογικών εποχών, από την άποψη του ήχου, μια και είναι από τις τελευταίες του βωβού κινηματογράφου, βρίσκεται επίσης και στο μεταίχμιο δύο ιστορικών περιόδων , που ορίζονται  από το τέλος της  Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία.

Η ταινία  αγαπήθηκε από το κοινό σε όλη τη ναζιστική περίοδο, που ουδόλως είχε αντιληφθεί την απουσία των Εβραϊκής καταγωγής συντελεστών λόγω των αφαιρέσεων από το φιλμ ηθοποιών και ονομάτων  από τη ναζιστική λογοκρισία.



The White Hell of Pitz Palu (1929 film) - Wikipedia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...