Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2018

Ο χείριστος


Κ. Κυρανάκης: Κι όμως υπάρχει κάτι χειρότερο από τον Άδωνι: ο κλώνος του!


Του Ανδρέα Δεληγιάννη
Πηγή:  anoixtoparathyro.gr

Όποιον δάσκαλο τους βάλεις τέτοια γράμματα θα μάθουν.  Ένας νεαρός ονόματι Κώστας Κυρανάκης, εμφανίσθηκε στο κέντρο του  δημόσιου βίο ως υπάλληλος του Κυριάκου Μητσοτάκη- για την ακρίβεια τον διόρισε στο κόμμα του αναπληρωτή της Σπυράκη.
Έτσι αναζήτησε στον περιβάλλοντα χώρο δασκάλους και καθοδηγητές. Και τους βρήκε στα πρόσωπα του Άδωνι  Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη. Προφανώς έχει εντρυφήσει και στα Άπαντα Σαμαρά, το ίνδαλμά του είναι ο Ψαριανός και στις ελεύθερες ώρες του πρέπει να διαβάζει Λοβέρδο.  Κάτω από το μαξιλάρι του έχει κρυμμένα τα εγχειρίδια του Καμμένου και δεν χάνει δημόσια παρέμβαση του Πολάκη, για να μαθαίνει και από εκεί.
Αυτό το ανερχόμενο άνθος στον κήπο του νεομητσοτακισμού  κατά καιρούς δίνει εξετάσεις στις οποίες ξεπερνάει και τους δασκάλους του. Όταν δεν κάνει γκάφες  για «προκλητικότητα» της Ελλάδας στο Αιγαίο, ή όταν δεν λέει ανοησίες  όπως  «τα επιχειρήματα του Κοτζιά βοηθούν τα Σκόπια»,  δίνει δείγμα γραφής όπως έμαθε από τους μέντορές του.
Δεν υπάρχει χυδαιότητα που έχουν εκστομίσει που να μην έχει επαναλάβει. Τους συναγωνίζεται σε ελεεινότητα, σε ρητορικές υπονόμων και σε φτηνιάρικες διατύπωσες που δεν είχαν υιοθετήσει ούτε τα πιο καθυστερημένα τμήματα της παλιάς ΟΝΝΕΔ.
Ο Κυρανάκης είναι το νέο είδος πολιτικού που λανσάρει ο Κυριάκος. Είναι η «ανανέωση». Υφάκι, ευτέλεια,  εξυπναδούλες, απολιτίκ αερολογία και ύβρεις καραγωγέων που απευθύνονται στα κατώτερα αισθήματα του  κοινού του.  Ίδιος ο Άδωνις και απαράλλακτος.
Τη μια μέρα ο Γεωργιάδης έλεγε ότι «ο Τσίπρας είναι ό,τι πιο χυδαίο υπήρξε στην πολιτική».Τι θα ακούσουμε θεέ μου: ο  δασκαλάκος της χυδαιολογίας λέει χυδαίο του Τσίπρα-   και ο Λοβέρδος σιγοντάρει με τον «Μαδούρο» και την άλλη ο  αναπληρωτής εκπρόσωπος του Κυριάκου τους τη βγαίνει ελεεινότερα.
» Μια παρέα αχρήστων ανεπάγγελτων που ξεπούλησε, έφαγε, λεηλάτησε, υπερφορολόγησε, έκαψε , έπνιξε, χρέωσε, κορόιδεψε, εκβίασε, κατέστρεψε την Ελλάδα μας λέει τώρα ότι αυτό είναι μόνο  αρχή».
Είναι δημόσια παρέμβαση νέου εκκολαπτόμενου πολιτικού για την παρουσία του εκλεγμένου Πρωθυπουργού της χώρας στην Ιθάκη. Αυτό δεν είναι πολιτικός λόγος. Δεν είναι πολιτική. Δεν έχει σχέση με κριτική και άσκηση αντιπολίτευσης. Είναι τοποθέτηση εκπροσώπου κόμματος που έχει αρχηγό κάποιον που καμώνεται τον ευπρεπή, τον μορφωμένο και τον οπαδό του πολιτικού πολιτισμού;
Κανένας από την ΝΔ δεν μάζεψε το Κυρανάκη, ούτε τώρα, ούτε με όσα έχει πει κατά καιρούς -αντίστοιχου ήθους και ύφους. Ο Κυριάκος  αισθάνεται τόσο υπερήφανος για το βλαστάρι του, όσο αισθάνεται για τον πρώην χουντικό κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο και τον Γεωργιάδη που συγκεντρώνει όλα τα κουσούρια που θα μπορούσε να έχει ένας πολιτικός.
Ο νεαρός είναι το πρώτο δείγμα από το φυτώριο που  καλλιεργούν στη ΝΔ των Καραμανλήδων και του Ράλλη οι Μητσοτάκηδες. Είναι η εμπροσθοφυλακή του «Μητρώου Στελεχών» και των «Αρίστων». Τι άλλο έπρεπε να πει  για να μην έχει θέση στη ΝΔ; Με αυτούς και αυτή τη φρασεολογία περιμένει ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός; Και αν γίνει περιμένει να  στεριώσει; Κλωνοποιώντας τον Άδωνι και τον Βορίδη θα διεκδικήσει την κυβέρνηση;
Ο αήθης λόγος του Κυρανάκη είναι όνειδος για την πολιτική, αλλά οι Κυρανάκηδες είναι επιδημικό είδος στη συντηρητική παράταξη. Είναι  η συνέχεια του Γεωργιάδη με τον αλιτήριο λόγο και του Βορίδη με τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα.
Με τον Καραμανλή δεν θα έμεναν ούτε μια μετά στη ΝΔ, όπως άλλωστε δεν θα περνούσαν τη πόρτα της ο Βορίδης με τον Άδωνι. Με τον  Μητσοτάκη σταδιοδρομούν. Και τον χαρακτηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...