Τρίτη, Ιουλίου 03, 2018

H AΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 Η ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ


Κόπτονται για το πρόγραμμά τους, όχι για την περικοπή των συντάξεών μας !

Το προφανές παράπονο της Ν.Δ., ότι οι θεσμοί συζητούν με το Μέγαρο Μαξίμου μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, εξέφρασε απευθυνόμενος στον Πιερ Μοσκοβισί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Κύριε επίτροπε, κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ένα σενάριο στο οποίο σήμερα πρέπει να πάρουμε σαφείς απαντήσεις. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων από την αρχή του 2019», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης και, εν μέσω αντιδράσεων από τους παριστάμενους βουλευτές, συνέχισε λέγοντας:
«Εμείς λέμε το αυτονόητο. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να θέλει να περικοπούν οι συντάξεις αλλά πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Εμείς το πρόγραμμά μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες της χώρας. Αν, κύριε επίτροπε, μας πείτε ότι θα ακυρωθεί η συμφωνία για τις συντάξεις -και ενδεχομένως και άλλες διεθνείς συμφωνίες-, καλοδεχούμενο αλλά να το ξέρουμε για να διαμορφώσουμε και εμείς το πρόγραμμά μας».
«Θα πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι για όλα τα πολιτικά κόμματα», κατέληξε ο ίδιος.


Λίγο νωρίτερα ο Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, δήλωσε σχετικά: «Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται αλλά δεν είναι άκαμπτες».
Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση για το εάν θα επανεξεταστεί το ήδη νομοθετημένο μέτρο, ο Πιερ Μοσκοβισί πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι, ωστόσο θα συνεχίσουμε να το συζητούμε με την Ελλάδα ως ένα κράτος που έχει επανέλθει στην κανονικότητα».

«Το πολιτικό αφήγημα της Ν.Δ. έχει κατεδαφιστεί»

Στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας τον κ. Χατζηδάκη «να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα».
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου
Παρακολουθήσαμε πριν από λίγη ώρα τον κ. Χατζηδάκη να θυμώνει, στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον ευρωπαίο επίτροπο κ. Μοσκοβισί.
 Ο κ. Χατζηδάκης, όμως, στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια. Θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο.
Ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και ότι η Ελλάδα πέτυχε μία πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο.
Θύμωσε όμως και με το γεγονός ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση δεν θα γίνεται πλέον στη βάση των μέσων αλλά στη βάση των στόχων, ως προς τους οποίους θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πολιτική ευελιξία από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο κ. Χατζηδάκης, αντί να θυμώνει, θα πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το πολιτικό αφήγημα και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ έχει κατεδαφιστεί και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα.
 _______________________________

Video: Χατζηδάκης εγκαλεί Μοσκοβισί για πιθανή ακύρωση της μείωσης των συντάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)