Κυριακή, Ιουλίου 08, 2018

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/306144.jpg/892ebb0c-7c47-4544-89c2-a637bbb760b7?t=1531003448224&imageThumbnail=3Κάνε, γιε μου, τη δουλειά σου

Του Θανάση Καρτερού



Να δω πώς θα πάτε στη Θεσσαλονίκη, να δω πώς θα περπατήσετε στους δρόμους να εξηγήσετε στους Μακεδόνες τη συμφωνία την οποία υπογράψατε. Έτσι έκλεισε τη δευτερολογία του ο μάτσο Μητσοτάκης στη συζήτηση για την οικονομία. Και αναρωτιέται κανείς αν καταλαβαίνει τι λέει αυτός ο άνθρωπος. Αν συνειδητοποιεί τι σημαίνουν οι κουβέντες και οι σιωπές του. Αν είναι πολιτικά ηλίθιος ή αν είναι τόσο μπαγαμπόντης που, ενώ ξέρει τι σημαίνουν και οι κουβέντες και οι σιωπές του, τις διαπράττει. Αδιαφορώντας για το αποτέλεσμά τους επί του πεζοδρομίου, όπου οι μακεδονομάχοι -Αλήτες, προδότες, πολιτικοί!- δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.
Έχουμε και λέμε. Ο Κυριάκος διάλεξε τη μούγκα -όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, μηδέ του Κουτσούμπα εξαιρουμένου- για το είδος των «ακτιβισμών» που λαμβάνουν χώρα εν ονόματι της μίας, μοναδικής και ελληνικής Μακεδονίας. Δεν πα' να βρομίζουν, μετά από μια εθνικώς υπερήφανη διαδήλωση, το μνημείο του Ολοκαυτώματος; Δεν πα' να απειλούν με κρεμάλες, να αμολούν παρόλες για προδοσίες και προδότες, να τσουβαλιάζουν τους πάντες στη μειοδοσία, να κυνηγούν με παλούκια όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους; Ο Κυριάκος, σιωπά εντελώς τρυφερά για όλα αυτά. Επί της ουσίας κλείνει στους δράστες επιδοκιμαστικά το μάτι - κάνε, γιέ μου, τη δουλειά σου, κι ύστερα είμαι πάλι θειά σου.
Προαναγγέλλοντας όμως ότι ο Τσίπρας δεν θα μπορεί να περπατήσει στους δρόμους, δίνει και γραμμή. Σαφή, καθαρή, τρίκυκλη: Μην τον αφήσετε να περπατήσει στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ακριβώς γραμμή, που κόστισε ουκ ολίγες φορές, όχι μόνο στη δημοκρατία, στην ελευθερία, στην ασφάλεια του πολίτη. Αλλά και σε αίμα. Γιατί αυτοί που ξεθαρρεύουν με κάτι τέτοια παρακρατικά μαρσαρίσματα δεν είναι φυσικά οι ανήσυχοι για το μέλλον της Μακεδονίας νοικοκυραίοι. Αυτοί, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν με τις Πρέσπες, το τελευταίο που θα κάνουν θα είναι να πάρουν παλούκια για να τιμωρήσουν τους προδότες. Αυτοί που ξεθαρρεύουν, ξεσαλώνουν, οπλίζονται και ωθούνται τελικώς από τη Ν.Δ. του Κυριάκου στο θεάρεστο έργο τους είναι άλλο σόι.
Νεοφασίστες, νεοναζί, τάγματα εφόδου, ακροδεξιοί, μια πηχτή μαύρη μάζα, που εγκαταβιούσε στα βάθη της κοινωνίας, πάει να πάρει το πάνω χέρι. Εν ονόματι της έρμης της Μακεδονίας και των Μακεδόνων, αυτόκλητοι μακεδονομάχοι χωρίζουν τους Έλληνες σε προδότες και πατριώτες. Και έχουν αναλάβει να τιμωρούν τους προδότες - με ιδιαίτερη προτίμηση στον Τσίπρα και τους συριζαίους. Ε, ο Κυριάκος κάνει πολιτική μ’ αυτούς. Και δεν είναι πια τόσο βλάκας, να μην καταλαβαίνει τη ζημιά γενικότερα για τη δημοκρατία, την ομαλότητα, τη χώρα. Μπα. Απλώς Κυριάκος είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)