Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

Ντροπή! Αδίστακτο παιχνίδι ΜΜΕ πάνω στα απανθρακωμένα πτώματα


Οι πυρκαγιές  στην Αττική  είναι η επανάληψη ενός εφιάλτη που δεν έζησε για πρώτη φορά η χώρα.  Για δεκαετίες οι πυρκαγιές είναι μάστιγα  που συνδέει αντικειμενικές συνθήκες με κρατικές αδυναμίες και  ευθύνες προσώπων.  Και το μόνο που δεν επιδέχεται είναι φτηνή πολιτικολογία και δημοσιογραφικό κιτρινισμό- ειδικά την ώρα της εκδήλωσής τους.
Ατυχώς αυτή τη φορά  κάποια ΜΜΕ ξεπέρασαν κάθε όριο. Σε κάποιες από τις εφημερίδες της Τρίτης και ορισμένα σάιτ, η παρουσίαση ήταν άθλια και μακριά από κάθε έννοια ενημέρωσης, αξιολόγησης ή κριτικής.
Ενώ οι φωτιές μαίνονταν ακόμη, σε κάποιες εφημερίδες κατασκεπάζονταν αντιπολιτευτικά πρωτοσέλιδα.  Οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να καίγονται, οι διασώστες έδιναν μάχες και κάποιοι ανακάλυψαν ότι …φταίει η κυβέρνηση.
Είδαμε αναφορές όπως «Κυβέρνηση και περιφέρεια πιάστηκαν στον ύπνο», «Άφαντη η Δούρου», «Αερολογίες από Τόσκα για  αποσταθεροποίηση», «Εξαφανισμένη η κυβέρνηση». «Ο «προβληματισμένος» Τσίπρας είχε άγνοια για το μέγεθος της καταστροφής».
Την ώρα που μια εθνική τραγωδία βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι έκαναν αντιπολίτευση. Αυτοβούλως ή με πολιτική  υποκίνηση, δημοσιογραφικά χέρια έγραφαν ανοησίες, ανακρίβειες και ψεύδη-  με πένες βουτηγμένες στο μίσος και τον τυφλό αντικυβερνητισμό.
Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι όλα για παιχνίδια. Οι συμφορές από τα στοιχεία της φύσης ειδικά όταν αφήνουν πίσω ανθρωπινά θύματα δεν προσφέρονται για επίδειξη αναισθησίας από κλιματιζόμενα γραφεία.
Τα προβλήματα αυτής της μορφής και αυτής της κλίμακας απαιτούν σεβασμό στην αλήθεια, ως προϋπόθεση για εθνική αντιμετώπιση. Οι νεκροί δεν έχουν φρονήματα και η απώλεια εθνικού πλούτου δεν έχει χρώμα. Δεν είναι για δημοσιογραφία της πεπατημένης.
Οι καταστροφές έχουν την ώρα της αντιμετώπισης, την ώρα της αναζήτησης των αιτίων και την ώρα της κριτικής. Πάντα με αυτή η σειρά. Όποιος την αντιστρέφει για μικροκομματισμό ή για εντυπωσιασμό δεν έχει σταγόνα συναίσθησης και του αξίζει η δημόσια περιφρόνηση.
ΥΓ: Ο συνεργάτης  ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε ηλιθιωδώς τις πυρκαγιές με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...