Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2018

Οι μεγάλοι μοντέρνοι καλλιτέχνες του 20ού αιώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Andre LhoteΑποτέλεσμα εικόνας για Andre Lhote*Αντρέ Λοτ (1885-1962)- Βικιπαίδεια

  Ο André Lhote ήταν Γάλλος κυβιστής ζωγράφος, κριτικός τέχνης και δάσκαλος. Ο καλλιτέχνης συνδύασε με επιτυχία τη γωνιακή αισθητική του κυβισμού με τη φωτεινή παλέτα του μετα-ιμπρεσιονισμού στην απεικόνιση τοπίων, γυμνών και νεκρής φύσης . "Το να χρησιμοποιήσετε το χρώμα καλά είναι τόσο δύσκολο όσο είναι σε  ένα ψάρι να περάσει από το νερό στον αέρα ή στη γη", έλεγε χιουμοριστικά για την τέχνη του.

Αρχικά επηρεασμένος από τα έργα των  Paul Gauguin και Paul Cézanne. Lhote,  Αργότερα , στο Παρίσι, επηρεάστηκε από τον λεγόμενο Χρυό Κύκλο των Marcel Duchamp, Jean Metzinger και του ποιητή Guillaume Apollinaire. 

 Σήμερα, τα έργα του Lhote περιλαμβάνονται στις συλλογές της Tate Gallery στο Λονδίνο, του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου, του Μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη και του Μουσείου Albertina στη Βιέννη, μεταξύ άλλων.Αποτέλεσμα εικόνας για Andre Lhote


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...