Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2018

Mε οδηγό τα έργα του Βατώ

Αποτέλεσμα εικόνας για Adolphe MonticelliΟ Adolphe Monticelli , γεννήθηκε  το 1824 στη Μασσαλία και πέθανε το  1886 στη Μασσαλία. 
Είναι ένας   ζωγράφος του οποίου τα ωραιότερα έργα είναι επηρεασμένα  από σκηνές του Antoine Watteau Χρησιμοποιώντας παχιά χρώματα πέτυχε  ένα στροβιλιστικό αποτέλεσμα, μορφών και εικόνων και  δημιούργησε μια ποιητική, οραματιστική έκφραση με ακτινοβόλα φώτα και βαθιές σκιές. Το έργο του θαυμαζόταν πολύ από τον Vincent van Gogh και είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τέχνη του 20ου αιώνα παρά σε εκείνη του 19ου αιώνα. Από το 1846 έως το 1848 ο Monticelli σπούδασε στον Paul Delaroche, αλλά οι πραγματικοί του δάσκαλοι ήταν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Λούβρου- Ρέμπραντ , Τισιάνος , Τιντόρετο και ιδιαίτερα ο Βατώ.  Ο Γαλλο-Γερμανικός Πόλεμος του 1870 τον υποχρέωσε να φύγει από το Παρίσι και ταξίδεψε με τα πόδια στη Μασσαλία, όπου έζησε μια ζωή μέσα στην περιπέτεια και τη φτώχεια. Στα τελευταία του χρόνια ζωγράφισε επίσης σκηνές τσίρκου, πορτρέτα, λουλούδια  και τοπία.
Παρόλο που τα έργα του με την ποιότητα της ρομαντικής φαντασίας προσέλκυσαν μιμητές, η τέχνη του γενικά δεν εκτιμήθηκε  στην εποχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...