Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018

Μικρόψυχη και fake η αντιπολίτευση

Μάκης Ανδρονόπουλος

Μικρόψυχη και fake η αντιπολίτευση, Μάκης Ανδρονόπουλος
Την ώρα που έβλεπα τα σχόλια στο facebook κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ζάππειο για τα επινίκια της ολοκλήρωσης της εξόδιου αξιολόγησης και της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, θυμήθηκα τους «Κωλοέλληνες». Ένα σαρκαστικό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου από το 1989, εποχή κατά την οποία κατήγγειλε πως αυτοί έγιναν καθεστώς και ότι ο Άγγελος Εξάγγελος εξακολουθεί να μας τρομάζει κάθε φορά που πάει να μας πει την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι πως τα δύο κόμματα του παλιού καθεστώτος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ευθύνονται η μεν πρώτη για τη χρεοκοπία της χώρας, το δε δεύτερο για την παράδοσή της στο ΔΝΤ. Η ρύθμιση που αποφάσισε το Eurogroup αφορά τα δάνεια της περιόδου Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι ως γνωστόν ανέτρεψαν τον εκλεγμένο με 44% πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατόπιν εντολών του γερμανογαλλικού άξονα. Αλήθεια επίσης είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση έλυσε το Μακεδονικό με τη «μόνη δίκαιη και αμοιβαίως επωφελή συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί χθες, σήμερα, αύριο» (Περ. Βαλλιάνος) και κλείνει τις στρατηγικές εκκρεμότητες με την Αλβανία.
Κατά διαβολική σύμπτωση οι τρεις αυτές σημαντικές εθνικά θετικές αλήθειες έλαβαν χώρα μέσα σε δέκα μέρες! Αυτό τρέλανε στην κυριολεξία την αντιπολίτευση ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την Φώφη Γεννηματά. Ποτέ αντιπολίτευση δεν στάθηκε τόσο μικρόψυχη, τόσο δηλητηριώδης, τόσο fake απέναντι σε θετικές εξελίξεις για τη χώρα.
Με φοβικά επιχειρήματα που άντλησαν από τις εσχατιές των χειρότερων σεναρίων, οι πάτρωνες του «διπλωματικού αυτισμού, της πατριωτικής πλειοδοσίας και του λαϊκίστικου εθνικισμού» (Σωτ. Σέρμπος) βυσσοδομούν αδιάκοπα κατά του Τσίπρα και του Καμμένου, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, λες και είναι αι μωραί παρθέναι, ενώ είναι οι κληρονόμοι και οι συνεχιστές της εθνικής ντροπής.
Το Ζάππειο τους μάρανε και η γραβάτα. Τα παπαγαλάκια κράζουν στα κοινωνικά δίκτυα τον παιάνα του μίσους κατά των προδοτών, των ψευτών, των κομμουνιστών, των πουλημένων που διορίζουν αμόρφωτους… Η τυφλότητα έχει απογειωθεί και το ποσοστό της κακίας έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Αν είχαν βρει μια σοβαρή υπόθεση διαφθοράς για την κυβέρνηση θα είχαν ξεσαλώσει. Όμως, πέρα από τη μονταζιέρα του ψεύδους και του μίσους, δεν υπάρχει τίποτε απτό.
Στο μέτωπο της οικονομίας στρεβλώνουν τα πάντα. Μιλούν για 4ο μνημόνιο, για μισή λύση με το χρέος, για σκληρή επιτροπεία πολλών δεκαετιών, συκοφαντούν τη χώρα στις αγορές, προβοκάρουν με τα κόκκινα δάνεια, τρομοκρατούν με τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο και αναρωτιούνται ακόμα γιατί η οικονομία δεν εκτινάσσεται! Ή δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η ιστορία και οι δυναμικές της πολιτικές, ή κάτι φοβούνται. Φοβούνται τους δεκαπέντε μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Δεκαπέντε μήνες κάθαρσης. Δεν είναι τυχαίο που άνοιξε η υπόθεση της δολοφονίας Τσαλικίδη.

*.:BiblioNet : Ανδρονόπουλος, Μάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...