Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018


 Στέφανος Τζουμάκας : "Για ποιους εισαγγελείς ρωτάει ο Ν. Κοτζιάς;"


Για ποιους εισαγγελείς ρωτάει ο Ν. Κοτζιάς;https://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2018/26/265868-19688891.jpgΟ φίλος Νίκος Κοτζιάς διερωτήθηκε αν υπάρχει εισαγγελέας αναφέροντας τις 800 επιστολές κατά της ζωής του και τις κούτες με αίμα που έχει λάβει. Να υπενθυμίσω ότι μέχρι το 1981 για να μπεις στο δικαστικό σώμα έπρεπε να έχεις πιστοποιητικό κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων. Θυμάμαι ήμουν νεαρός δικηγόρος και βουλευτής και η γενική ασφάλεια του Καραμανλή, το 1980, με είχε χαρακτηρισμένο κομμουνιστή Γ κατηγορίας. (Α κατηγορία ήταν οι συνοδοιπόροι, Β οι κομμουνιστές και Γ οι κομμουνιστές με κατηγορίες του αναγκαστικού νόμου 509, του μετεμφυλιακού κράτους).
Για να είσαι δικαστής και εισαγγελέας έπρεπε να είσαι δηλωμένος όχι πατριώτης αλλά εθνικόφρων, πατριδοκάπηλος και της Εκκλησίας. Έπρεπε – ιδιαίτερα ως εισαγγελέας να «το έχεις»: (Διώκτης, καταπέλτης, κατήγορος, αλλά στα μικρο-αδικήματα και μικρο-κακουργήματα. Στους ισχυρούς από προσηνής και στα μαλακά, μέχρι οσφυοκάμπτης).
Να έχεις περάσει από την ΟΝΝΕΔ Νομικής και στα μουλωχτά και από την ακροδεξιά του μίσους και της « πολιτικής ρεβάνς». ΣΥΝ-ιδιοκτήτες της εξουσίας μαζί με την ολιγαρχία. «Ανεξάρτητη» δικαιοσύνη όπου η συντριπτική πλειοψηφία αποτελεί την εργαλειοθήκη της δεξιάς και της ακροδεξιάς από το 1950 μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν και έντιμοι και ανεξάρτητοι δικαστικοί αλλά μετρημένοι. Η χούντα το βράδυ του πραξικοπήματος διόρισε το Κόλλια, την ντροπή του Αρείου Πάγου, ως πρωθυπουργό.
Δείτε σε όλες τις δυτικές χώρες ποιοί κατατάσσονται – στη συντριπτική τους πλειοψηφία – στο στρατό, στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα. Μα οι κατ’ εξοχήν άνθρωποι συντηρητικών πεποιθήσεων, ακόμα και ακραίων, κοσμοθεωρητικά, κοινωνικά, πολιτικά. Δείτε – τώρα στη κρίση – τους ιδεολόγους «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» δικαστές που μεροληπτούν απροκάλυπτα σε εργατικές υποθέσεις υπέρ της εργοδοσίας, που είναι ακάθεκτοι στους πλειστηριασμούς με τα κοράκια (υπέρ των εταιριών που αγόρασαν μισοτιμής τα δάνεια των τραπεζών με τις αλλοδαπές διοικήσεις).
Για να έχει μια χώρα περήφανους και ανεξάρτητους δικαστές – τουλάχιστο κατά πλειοψηφία – πρέπει να έχει και περήφανους και ανεξάρτητους πολιτικούς της άλλης εξουσίας της εκτελεστικής και της άλλης της νομοθετικής. Και όχι πολιτικούς αγορασμένους και όχι πολιτικούς ενταγμένους σε κοινοβουλευτικές ομάδες εφοπλιστών, καναλαρχών, λαθρεμπόρων και βαρόνων, όχι μόνο των ΜΜΕ. Είχα γράψει το 2000 – πριν δεκαοκτώ χρόνια – ένα κείμενο όπου είχα πει για τη τότε ηγεσία: «Τροχονόμοι που διευθύνουν την κυκλοφορία συμφερόντων».
Και είχα αποκαλέσει ως σύγχρονα Ανάκτορα τους βαρώνους των ΜΜΕ, τους ιδιοκτήτες ομάδων και ανθρώπων που παίζουν ποδόσφαιρο για να έχουν λούμπεν οπαδούς, τους κλεπτοκράτες μιας παρασιτικής ολιγαρχίας, τους εταίρους τους από τις χρηματοπιστωτικές ελίτ, που χρηματοδοτούν, ελέγχουν και ποδηγετούν τους πολιτικούς του δικομματισμού σε πολλές καπιταλιστικές χώρες με χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτές των ΗΠΑ, της Γερμανία, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας κλπ. Δεν χρειάζονται πλέον οι βασιλιάδες, αλλά έχουν εγκατασταθεί στο ρόλο των ανακτόρων ως μετεξέλιξη τους οι ολιγάρχες και οι άλλοι «ιδιοκτήτες κρατικών υποθέσεων».
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι που ξέμειναν από το παρελθόν όπως ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας, παράρτημα του Γλύξμπουργκ στη δεξιά του γιού του Μητσοτάκη, πατριδοκάπηλοι από την Ουάσιγκτον μέχρι τη Θεσσαλονίκη, μια εθνοκαπηλεία δρόμος. Νίκο Κοτζιά δεν τους επιβάλλατε τα δέοντα. Η έξοδος από τη κρίση – και όχι μόνο από τα μνημόνια – δεν θα είναι ανθόσπαρτη. Η βλάβη που έχουν προκαλέσει οι νέο-εθνοκάπηλοι τη τελευταία δεκαετία στη χώρα, είναι τεράστια.
Υ.Γ Τελικά παρενέβη ο εισαγγελέας
ΑΠΟ ΤΟ TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...