Τρίτη, Ιουνίου 05, 2018

Στίγματα

1.ΠΟΙΟΣ ΡΑΧΟΪ;Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!

 Πόσο "έπαιξε" στα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ η καταδίκη των στελεχών του Λαϊκού Κόμματος;
Όσο πατάει η γάτα! Δηλαδή Καθόλου σχεδόν!  Τριακόσια σαράντα τόσα χρόνια για διαφθορά από την πρώτη μόλις δίκη στα καρτάλια του Ραχόι  (γιατί έπεται συνέχεια...) και οι φυλλάδες του Μαρινάκη, του Αλαφούζου και των υπόλοιπων στυλοβατών της "σοβαρής" δημοσιογραφίας ασχολούνται ακόμα  με τις  Μαδουρικού  τύπου  παρεμβάσεις του Σύριζα στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Φυσικά , για την παραίτηση του Ραχόι δεν ειπώθηκε και δε γράφτηκε ούτε λέξη. Πρόκειται για τα ίδια μέσα που θριαμβολογούσαν για την εκλογή του πριν από ένα χρόνο και τη "συντριβή του λαϊκισμού"  της Αριστεράς στην Ισπανία, λοιδορώντας τους δικούς μας λάτρεις των Ποδέμος.
Τη γραμμή την παίρνουν από τους Ηρακλειδείς της Δημοκρατίας που στη Βουλή "κατακεραυνώνουν" την κυβέρνηση , η οποία ως γνωστόν έχει βαλθεί  να ποδηγετήσει τη Δικαιοσύνη , δυναμιτίζοντας το έργο της και δυσφημίζοντας τις αποφάσεις της, ενώ επιχειρεί να αλώσει το κράτος με  διορισμούς χιλιάδων (;)  "κολλητών"..
Βέβαια, περί της ταμπακέρας  για τη διαφθορά που βασίλευε επί των ημερών τους ...άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε. Πρόστυχος κόσμος, δόλιος ,  μαφιόζικα πλασμένος!

 Σχετική εικόνα

2. ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ  "ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ"  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο καλά νοσοκομεία που διαθέτει ο τόπος . Οι άψογες νοσηλευτικές υπηρεσίες και η  άρτια οργανωμένη παροχή ιατρικής φροντίδας στα εξωτερικά του ιατρεία συνθέτουν έναν απολύτως αξιόπιστο πάροχο υγείας, μεγάλη όαση μέσα στην τεράστια έρημο  της Υγείας που προκάλεσαν τα Μνημόνια.
Την περασμένη όμως  βδομάδα βρέθηκα για προγραμματισμένο ραντεβού στα εξωτερικά του ιατρεία και διαπίστωσα ότι δε λειτουργούσαν οι οθόνες με τους πίνακες των ραντεβού της ημέρας. Αρχικά θεώρησα ότι υπήρχε βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα ή ότι το "μαύρο" στις οθόνες οφειλόταν στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ (που σημειωτέον πέρασε απαρατήρητη) . Σε σχετική ερώτησή μου  σε γυναίκα υπάλληλο που βρισκόταν στην Υποδοχή ,  πήρα την εξής εκπληκτική  απάντηση:
 " Οι πίνακες επισκέψεων δε λειτουργούν ύστερα από εντολή της Διεύθυνσης του νοσοκομείου  λόγω προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων!".
 "Δεν καταλαβαίνω" , είπα, " τι σχέση έχουν τα προσωπικά μου δεδομένα με την αναγραφή στον ηλεκτρονικό πίνακα της επίσκεψής μου στο γιατρό;".
 " Επειδή πολλοί ασθενείς δε θέλουν να ξέρουν οι άλλοι που περιμένουν το όνομά τους και ποια ειδικότητα έχει ο γιατρός που επισκέπτονται.Μπορούν να βάλουν στο μυαλό τους πολλά ..."
 "Σαν τι δηλαδή; Ότι αν κάποιος επισκέπτεται χειρούργο είναι καρκινοπαθής και αν πάει σε νευρολόγο είναι ψυχοπαθής;" είπα αφελώς. 
"Μπορεί να είναι και έτσι."
"Όταν φωνάζετε το όνομα κάποιου ασθενή και τον κατευθύνετε προς σε συγκεκριμένο γιατρό, δεν το ακούν και δεν τον βλέπουν όλοι οι παριστάμενοι;"   ψέλλισα ενεός  . Και ενθαρρυμένος από τη σιωπή της ξαναρώτησα:
"Για να ΄χουμε καλό ερώτημα, πώς κατοχυρώνεται  η ισονομία και η  διαφάνεια με το νέο  σύστημα που καθιέρωσε ο διευθυντής σας;"
"Τι θέλετε να πείτε, κύριε;", είπε  αυστηρά η υπάλληλος.
"Δεν υπονοώ τίποτα, αλλά σας ερωτώ ευθέως πώς ξέρω εγώ , που περιμένω εδώ και μία ώρα  να δω το γιατρό, ότι η καθυστέρηση στο προγραμματισμένο ραντεβού μου  δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ο γιατρός ή κάποιος άλλος πιο επιτήδειος από μένα  δε μου έχουν "φάει" τη σειρά βάζοντας από το παράθυρο έναν άλλο ασθενή που δεν έχει ραντεβού; Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Στην Ελλάδα ζούμε, όχι σε μία φυσιολογική χώρα."
"Ακούστε , εγώ δεν είμαι εδώ για να σας δίνω τέτοιου είδους εξηγήσεις. Για ό,τι θέλετε επιπλέον,  να πάτε στη Διοίκηση να το ρωτήσετε."
"Μια τελευταία ερώτηση..." , είπα χαμογελαστά,"...γιατί  στα άλλα νοσοκομεία αναρτούν στην πόρτα κάθε ιατρείου τα ονόματα όσων έχουν κλείσει ραντεβού με το γιατρό; Εκεί δεν είναι σεβαστά τα προσωπικά τους δεδομένα, μόνο σε σας είναι;".
Η υπάλληλος ξίνισε   το πρόσωπό της, αλλά δεν έχασε την ψυχραιμία  της και με ύφος συνωμοτικό, σχεδόν χαιρέκακο,  είπε:  "Να είστε βέβαιος ότι δε θα αργήσει και εκείνων η ώρα , να εξαφανιστούν δηλαδή από τους θαλάμους τους οι πίνακες και των δικών τους ασθενών.Τα προσωπικά δεδομένα είναι υπέρτερα όλων, κύριε!..."
"Πάνω κι από την κοινή λογική; Δεν το νομίζω , κυρία μου...Πάντως ένα είναι σίγουρο: η κατάχρησή τους θα μας τρελάνει όλους."








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...