Κυριακή, Ιουνίου 10, 2018

Ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Σιγά η Αριστερά κοιμάται!

Υ.Γ.1: Σκέφτεται σοβαρά το Δ.Ν.Τ. να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Αχ. Μη μας στεναχωρείτε. Σας παρακαλούμε μείνετε ακόμα λίγο. Δεν πάτε στο διάολο κι ακόμα παραπέρα. Το Δ.Ν.Τ. φεύγει, Ο Johnny Walker έρχεται; Ή θα έρθει πάλι ο Johnny ο χοντρός, ο χοντρό χρεωμένος, ο 100 κιλά μοσχάρι ο δυσκίνητος. Αυτό το κράτος είναι ένα χοντρό παχύδερμο από το χρέος που κουβαλάει σαν λίπος επάνω του, που δεν μπορεί να κινηθεί σε κανέναν αιώνα με κανόνες ευλυγισίας. Το θέμα λοιπόν, δεν είναι να φύγει το Δ.Ν.Τ., το θέμα είναι να φύγει το χρέος. Κι όμως το χρέος είναι ακόμα εδώ, Και αυτό το καλοκαίρι, λιωμένο παγωτό κολλάει στο χέρι.

Υ.Γ.2: Ο Ερντογάν ακυρώνει, λέει, τη συμφωνία για το προσφυγικό μόνο ως προς την Ελλάδα. Ρε μεγάλε, εδώ έρχεται το 80 τοις 100 των προσφύγων, μας κοροϊδεύεις; Ασφαλώς κοροϊδεύει και ειρωνεύεται, διότι είναι σφόδρα ενοχλημένος από την απόφαση του δικαστηρίου Να δώσει άσυλο στους οκτώ Τούρκους. Έξαλλη μια γιαγιά στο δρόμο έβριζε. Τώρα βρήκε ώρα η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Τον ΕΝΦΙΑ ακόμα να τον καταργήσει. Τους Τούρκους βρήκε να απελευθερώσει. «Και τι να κάνουμε ρε γιαγιά;» είπε ένας νεαρός που την άκουγε, «να του δώσουμε τους Τούρκους να τους σκοτώσει;». «Γιατί εδώ θα τους αφήσει ήσυχους;», είπε η γρια. Και θυμήθηκα την δήλωση που έκανε ο Ερντογάν. Θα τους πακετάρουμε και θα τους φέρουμε πίσω. Δεν διευκρίνισε σε τι πακέτο. Χάρτινο η κάσα.

Υ.Γ.3: Τέλος πάντων, ας πάμε εδώ στα δικά μας. Ο Μαρινάκης εν μέσω της Γιάννας Αγγελοπούλου και της Μαριάννας Λάτση, είπε στο μικρόφωνο που του προσέφερε ο Αντώνης Ρέμος, ο αγαπημένος της πλουτοκρατίας, ότι η χούντα θα πέσει σε λίγους μήνες. Θα νευριάσουν τώρα οι αναγνώστες, αλλά εγώ Ανάγωγος είμαι και θα το πω. Είχε τα αρχίδια να το κάνει γιατί προφανώς ξέρει αυτό που δεν ξέρουν αυτοί που κυβερνούν. Ότι το κράτος είναι σαν δικό του και ότι οι Συριζαίοι μέχρι να οργανωθούν, ώστε να τους πάρει κανείς στα σοβαρά γι αυτά που λένε, θα χρειαστούν καμιά πενηνταριά χρόνια. Πλήρης απαξίωση λοιπόν, από έναν παράγοντα της οικονομικής ζωής που έχει κι έναν Ολυμπιακό πίσω του πέρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει. Τα λόγια του αυτά δε χειροκροτήθηκαν.

Υ.Γ.4: Όμως εγώ σκεφτόμουνα πως έχουν αλλάξει οι καιροί. Πολλά χρόνια πριν οι Έλληνες φωνάζανε μαζί με τα παιδιά του Πολυτεχνείου να πέσει η χούντα για να έρθει η δημοκρατία. Με τραγούδια του Θεοδωράκη, με τραγουδιστές που είχαν πίσω τους ιστορία και αγώνες. Τώρα τραγουδιστής της αντίστασης, ο Αντώνης Ρέμος, ο τραγουδιστής του Νάμμος και των Αράβων ηγείται αυτής της νέας επανάστασης των πλουσίων να πέσει η Χούντα του Σύριζα και να έρθουν αυτοί.

Υ.Γ.5: Σημαδιακή μέρα. Πρώτον, διότι ομολογήσανε ότι δεν κάνουνε αυτοί κουμάντο. Δεύτερον, ότι παλιά και πάντοτε αυτοί κάναν κουμάντο. Ότι αυτοί θα ξανάρθουν στα πράγματα και το κυριότερο ότι ο λαός είναι μαζί τους. Έχει αναποδογυρίσει το σύμπαν.

Υ.Γ.6: Ο Άδωνις επειδή πνίγεται που δε μιλάει πολύ πήρε και εκπομπή στα παραπολιτικά . Όπου να ανοίξεις Άδωνις. Η Χούντα ζει Μιλάει καθημερινά. Τον ασταμάτητο. Μόνο σήματα καπνού σαν Ινδιάνος δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα για να επικοινωνεί με τον κόσμο. Τον περιμένω. Να δω τι χαρτιά θα χρειαστεί να κάψει για να βγει καπνός

Υ.Γ.7: Έριξα «άκυρο» στο Μαράκι τις προάλλες για να παρακολουθήσω τη συνέντευξη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν πεθάνει στον Αλέξη Παπαχελά. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μου προκάλεσαν τα όσα είπε για τα «ρουσφέτια». Ναι, έκανε πάρα πολλά και δήλωνε περήφανος γι’ αυτό.
«Το 1951 έκανα τα περισσότερα «ρουσφέτια». Και φυσικά διόριζα. Διόριζα όσους ήθελα», είπε και στη συνέχεια εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει «ρουσφέτι» γιατί μπορεί να μην ξέρουμε λες και δεν έχουν όλες οι ελληνικές οικογένειες κάποιον που έχει διορισθεί από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ με αυτό τον ανήθικο τρόπο: «Είναι παρεξηγημένη έννοια το ρουσφέτι. Γιατί δηλαδή όταν προστατεύεις κάποιον φτωχό, ταλαίπωρο κάνεις κακό; Μπορεί το ρουσφέτι να είναι και άδικη πράξη, αλλά των 90% των περιπτώσεων δεν είναι». Ποιος ξέρει στο αυριανό, δεύτερο, μέρος της συνέντευξης ίσως καταγγείλει και το πελατειακό κράτος…

Υ.Γ.8: Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δώρισε στον αρχηγό της ΝΔ μία φανέλα της Μπάγερν Μονάχου με το νούμερο «9» και το επώνυμό του, στο περιθώριο της συνεδρίασης που είχε στο Μόναχο η κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Για όσους δεν ξέρετε, η Μπάγερν στηρίζεται στην ομαδικότητα και στην πειθαρχία. Υπάρχει μία «φωνή», μία «κοινή γραμμή» από όλους μέσα στον σύλλογο, και έτσι φτάνει σε επιτυχίες. Πώς είναι, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία, ακριβώς το αντίθετο. Άσχετα που δεν μιλάνε.


Υ.Γ.9: Αν δεν θέλετε να εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία το νέο όνομα της πΓΔΜ δεν χρειάζεται να τρέχετε στα συλλαλητήρια. Το σωστό, το ηθικό και το τίμιο θα ήταν να μην ψηφίζατε τόσα χρόνια τα κόμματα που την «πούλησαν». Τόσο απλά και αφήστε τα συλλαλητήρια για τους χρυσαυγίτες.

Y.Γ.10: Πάνω από τις μισές γυναίκες στην Ελλάδα γεννούν με μη φυσιολογικό τοκετό. Τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετεί το όριο στο 15%, στην Ελλάδα το ποσοστό των καισαρικών τομών ανήλθε στο 56,8%. Και εκεί που σκέφτεσαι και αναρωτιέσαι και προβληματίζεσαι για την τεράστια αυτή μπίζνα που ανθεί τα τελευταία χρόνια, έρχεται η Καρακώστα για να σε προσγειώσει στη σκληρή πραγματικότητα. Έχοντας προφανώς κηρύξει πόλεμο στην πολιτική, αλλά και επιστημονική ορθότητα, η Καρακώστα επέλεξε να σχολιάσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα των καισαρικών με τον πλέον ασόβαρο τρόπο, λέγοντάς μας πως όσοι γεννιούνται με καισαρική έχουν ροπή προς τη βία.
Εδώ θα μου πεις ο Γιακουμάτος, που είναι και γιατρός, είχε πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια, θα κολλούσε η Καρακώστα να μιλήσει για τους υποψήφιους εγκληματίες; Ας χτίσουμε σιγά σιγά καμιά φυλακή παραπάνω γιατί με τόσες καισαρικές τα τελευταία χρόνια λίγο απέχουμε από το να αλληλοσφαζόμαστε στους δρόμους.

Υ.Γ.11: Στον επόμενο τόνο η τιμή της βενζίνας θα είναι 1,581, ΜΠΙΠ.
Στον επόμενο τόνο η τιμή της βενζίνας θα είναι 1,582, ΜΠΙΠ.
Στον επόμενο τόνο η τιμή της βενζίνας θα είναι 1,583, ΜΠΙΠ.
[…]
Στον επόμενο τόνο βγάλτε μηνιαία κάρτα διαδρομών με τα ΜΜΜ.

Υ.Γ.12: Και εκεί που ενημερώνομαι για τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό, διαβάζω ότι οι δήμοι Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, βρίσκονται «στα μαχαίρια» για έναν δρόμο. Τι έγινε; Ο δήμος Γλυφάδας έκανε, λέει, εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Γούναρη και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης τους σταμάτησε υποστηρίζοντας ότι «ο μισός δρόμος τους ανήκει». Έτσι, το ένα κομμάτι του δρόμου ασφαλτοστρώθηκε και το άλλο έμεινε όπως ήταν. Παγκόσμια πρωτοτυπία μιλάμε.
Ξέρετε τι μου θύμισε; Την τηλεοπτική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης». Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης στον ρόλο του καθηγητή, Κωνσταντίνου Κατακουζηνού και η γκαρσόνα, Ελένη Βλαχάκη στον ρόλο του δημάρχου Γλυφάδας. Ελπίζοντας να μη βλέπουμε την ίδια «σειρά» σε επανάληψη για πολλά χρόνια, ευχόμαστε στην επίλυση του προβλήματος.

Υ.Γ.13: Στην πρωινή εκπομπή της Σκορδά σχολίαζαν τις προάλλες φωτογραφίες της Σπυροπούλου με μαγιό. Ποιο περιοδικό την έχει με ρετούς, ποιο όχι και γενικά ένας χαμός στο πάνελ. Τι με νοιάζει αγαπημένη μου, Φαίη, πόσο ζυγίζει η Σπυροπούλου; Αρνί είναι να την πάω για σφαγή; Μα θα τρελαθώ ο ανάγωγος. Δεν είχα άλλη σκασίλα από το να δω αν το σώμα της Σπυροπούλου αναπαράγεται κανονικά η φωτοπαρισμένα. Δηλαδή έλεος.

Υ.Γ.14: Για ποιο αδιάβλητο των Πανελληνίων εξετάσεων μου τσαμπουνάτε; Η Εκκλησία πουλά «ευλογημένα» στυλό σε ορισμένους μαθητές, οι οποίοι αποκτούν αυτόματα «θεϊκό» πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Που πάτε, τέκνα μου, με απλά στυλό του εμπορίου; Θέλετε να περάσετε στις σχολές της αρεσκείας με στυλό που πωλούνται δεξιά και αριστερά;

Υ.Γ.15: Και για να σοβαρευτούμε, καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Υ.Γ.16: Η διαφορετικότητα έκανε παρέλαση στην Αθήνα. Και το ερώτημα παραμένει.
Ποιοι είναι αυτοί οι όμοιοι που αποφασιζουν για ολους;;; Ερχόμαστε να ζήσουμε με τους άλλους,  Όχι για τους άλλους.
Αυτό συντακτικά έχει αλλάξει τα νοήματα στη ζωή μας «Θεέ μου τι ζέστη» «Θα βγάλω τα ρούχα μου» «Θες να μου πεις κάτι;;;»

Υ.Γ.17: Όλη η γραφειοκρατική ηλιθιότητα, η επιτομή του ευρωπαϊκού μορφώματος που χτίζεται για δεκαετίες στις πλάτες μας εξαιτίας της σιωπής μας συνοψίζεται πολύ σύντομα σε ένα απίστευτο περιστατικό που εκτυλίσσεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα, πέριξ της συνοριακής γραμμής Βουλγαρίας – Σερβίας. Εκεί που μία αγελάδα, χάθηκε από το κοπάδι της επί τρεις μήνες, και πέρασε τα σύνορα από τη Βουλγαρία (μέλος της Ε.Ε.) προς τη Σερβία (υπό ένταξη στην Ε.Ε.). Τώρα η «καλή» Ε.Ε., με τις γραφειοκρατικές της παρωπίδες, σκοτώνει το άτυχο ζώο γιατί πέρασε, λέει, τα σύνορα χωρίς… ταξιδιωτικά έγγραφα! Και εσύ κυρία μου συνέχιζε να μας λες για «την Ευρώπη των πολιτών», «της ισότητας» και άλλες τέτοιες παπαριές καμαρωτές. «Το θέμα είναι ότι πέρασε τα σύνορα της Ε.Ε. και δεν μπορεί να ξαναμπεί. Δεν αποφασίζουμε εμείς. Εφαρμόζουμε απλά κανόνες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες», ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να σώσουν τη αγελάδα, η οποία είναι έγκυος. Και εσύ, κύριέ μου, περιμένεις να σεβαστούν τον πρόσφυγα και τον μετανάστη που ψάχνει να περάσει τα σύνορα για να ζήσει την οικογένειά του. Πρέπει να θεωρείται επιτυχία ότι δεν τους σκοτώνουν σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μαλακίες με «μ» κεφαλαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στη Μέση Ανατολή: Όλες οι εξελίξεις LIVE

  Ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν, σε αναβρασμό η Μέση Ανατολή Israel struck Iran and there was pre-notification to the US from Tel Aviv, says Reu...