Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2018/21/262211-screen_shot_2018-05-22_at_7.11.45_m.m..jpgΠοιοι είναι οι πιο μορφωμένοι Ευρωπαίοι;

Πηγή: tvxs.gr


Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιοι είναι οι πιο μορφωμένοι Ευρωπαίοι;
Ο Τσέχος μαθηματικός Jakub Marian δημοσιοποίησε δύο χάρτες, που δείχνουν το επίπεδο πανεπιστημιακής μόρφωσης των Ευρωπαίων κατοίκων, ανάλογα με την χώρα διαμονής τους και τα αποτελέσματα προκαλούν έκπληξη.
Στους χάρτες το πράσινο χρώμα δείχνει το πιο υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ενώ ακολουθεί το μπλε, το σκούρο μωβ, το ανοιχτό μωβ και το κόκκινο.
Τα πρωτεία στην ηλικιακή ομάδα 25-64 φαίνεται να κατέχουν οι Σκανδιναβοί, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία  που θέλουν να έχουν τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου. Μαζί τους οι κάτοικοι του Λονδίνου και της περιφέρειας της Οξφόρδης στην Αγγλία, οι Σκοτσέζοι, οι Βέλγοι, οι κάτοικοι της Ζυρίχης αλλά και της Μαδρίτης.

Οι Έλληνες βρίσκονται σχεδόν στα μισά της κατάταξης, με την Αττική να παραμένει πάνω από τον μέσο όρο της χώρας σε αντίθεση με τις περιοχές της περιφέρειας.
Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι κάτοικοι της Νότιας Ιταλίας, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Τουρκίας αλλά και οι Ρουμάνοι.
Τα αποτελέσματα είναι κάπως πιο ενθαρρυντικά στον δεύτερο χάρτη του Jakub Marian που φαίνεται να πρασινίζει στις ηλικιακές ομάδες 30-34, ενώ εντύπωση προκαλούν τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά των Γερμανών,που βρίσκονται στην χαμηλότερη θέση από όλες τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DIDO - WHITE FLAG (Lyrics)

Ντάιντο