Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για φεστιβάλ «Yes We Can-abis»«Μπαφιάσαμε» ανακρίβειες και χυδαία στερεότυπαΤο πρόσφατο άρθρο του Πρώτου Θέματος για το φεστιβάλ «Yes We Can-abis», που κάνει λόγο για «χούντα με φούντα» μεταχειρίζεται τον πουριτανισμό για να απαξιώσει την  καλλιέργεια και μεταποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα και την ευρύτερη ατζέντα που έχει ανοίξει.
Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της χαρακτηρίζει «παραληρηματικό» και «μνημείο χυδαιολογίας» το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη, του αποδίδει το ρόλο του «ιερού εξεταστή» και υπενθυμίζει τη συμβολή του στην «κανονικοποίηση» της φασιστικής Χρυσής Αυγής.
Το άρθρο πράγματι θα μπορούσε να έχει γραφτεί από τον Παττακό ή κάποιο γυμνασιάρχη της μεταξικής περιόδο. Θέλοντας να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την αποποινικοποίηση της ιατρικής και φαρμακευτικής κάνναβης και την διημερίδα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «Yes We Can-abis», χρησιμοποιεί ανακρίβειες και αστήρικτα ή ψευδή ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα, που έχουν διαψευστεί εδώ και χρόνια, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Αρκεί κανείς να δει πόσες χώρες έχουν προχωρήσει πλέον στην απελεύθερωση της φαρμακευτικής και κλωστικής κάνναβης, αλλά και ποια τα αποτελέσματα της αποποινικοποίησης της ευφορικής κάνναβης στη μάχη κάτα των ναρκωτικών.
Επιπλέον εστιάζει επιτηδευμένα και υπερβολικά στην ευφορική κάνναβη και προτάσσει αναχρονιστικά στερεότυπα προκειμένου να αποκρύψει την ουσιαστική συζήτηση για τη φαρμακευτική και κλωστική κάνναβη και την τεράστια αναπτυξιακή προοπτική τους. Ήδη προσελκύουν διεθνές ενδιαφέρον και επενδύσεις.
Η παρελκυστική τακτική και η χυδαιότητα ενάντια στην κάνναβη δεν οφείλεται στην υποκριτική υπερσυντηρητική εμμονή αλλά σε ένδεια επιχειρημάτων και πολιτική σκοπιμότητα, ενώ εκφράζει το φόβο ενός κατεστημένου που αναδείχτηκε με θαλασσοδάνεια και «άερα» απέναντι σε οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο και καινοτομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: