Κυριακή, Μαΐου 27, 2018

"Κάπου μέσα στη νύχτα" - Ένα αυθεντικό Νουάρ του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς


 Ο Τζορτζ Τέιλορ (John Hodiak) επιστρέφει στο Λος Άντζελες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πάσχει από αμνησία. Οι μόνες  ενδείξεις από το παρελθόν του είναι  το πικρό γράμμα από μια γυναίκα που τον μισεί και μια άλλη μυστηριώδη επιστολή με υπογραφή Larry Cravat. 

Προσπαθώντας λοιπόν να εντοπίσει την παλιά του ταυτότητα, σκοντάφτει σε μια παλιά υπόθεση δολοφονίας  και σε ένα κυνήγι 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Ο Τζορτζ γνωρίζεται  με  μία τραγουδίστρια , την Κρίστι  (Nancy Guild),  και στοχοποιείται από   μαφιόζους ενώ αναζητά τα κλεμμένα χρήματα. Ακολουθούν καταιγιστικές εξελίξεις με πολλές εκπλήξεις, ώσπου στο τέλος  θα μάθει την  αληθινή ταυτότητα του Cravat. 

Ενδιαφέρουσα ταινία Νουάρ ενός σπουδαίου σκηνοθέτη , που βλέπεται άνετα και στην εποχή μας.

Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz*

 Σενάριο: Howard Dimsdale (screenplay), Joseph L. Mankiewicz 

Ηθοποιοί: John Hodiak, Nancy Guild, Lloyd Nolan

Αποτέλεσμα εικόνας για Somewhere in the Night (film)Somewhere in the Night (film) - Wikipedia

Αποτέλεσμα εικόνας για Joseph L. Mankiewicz*Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς - Βικιπαίδεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...