Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Φασίστες ναι. Έλληνες όχι!

 
Μάνος Χωριανόπουλος 
20 Μαΐου 2018

Η άνανδρη επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν έγινε από Έλληνες πολίτες, όπως κάποιοι πονηρά έγραψαν. Έγινε από φασίστες και δειλούς. Μόνο ένας δειλός ή ένας αποκτηνωμένος ακροδεξιός, μπορεί να χτυπά ως μέλος αγέλης έναν άνθρωπο και δη έναν άνθρωπο 75 ετών.
Υπάρχει μια παραξήγηση στην Ελλάδα του ό,τι δηλώσεις είσαι. Κάποιοι ουρλιάζουν ότι είναι “πατριώτες” και ότι “υπερασπίζονται το Έθνος”, ενώ στην πραγματικότητα είναι από αριβίστες της πολιτικής, μέχρι φασίστες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι της κλασικής περιόδου, που τόσο λένε ότι θαυμάζουν οι νεοέλληνες φασίστες, είχαν ως βασικά κριτήρια για να θεωρήσουν κάποιον Έλληνα, τον πολιτισμό, την ελληνική παιδεία και τη γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας.
Έτσι έκαναν οι πρόγονοί μας τον διαχωρισμό του Έλληνα από τον βάρβαρο. Ποιος είδε πολιτισμένους Έλληνες και όχι βαρβάρους, στην επίθεση ενάντια στον Γιάννη Μπουτάρη;
Κάποιοι θεωρούν εαυτούς, ένδοξους απόγονους, σπουδαίων προγόνων και ταυτίζουν την αγάπη για την πατρίδα, με τη μισαλλοδοξία και τους τραμπουκισμούς. Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την ιστορία, ούτε με τον πολιτισμό, ούτε με τους αρχαίους Έλληνες. Είναι απλώς νεοέλληνες φασίστες και μπορούν να έχουν όποια άποψη θέλουν, αλλά όταν την επιβάλλουν δια της βίας, τότε η απάντηση πρέπει να είναι σκληρή και αποφασιστική.
Επομένως, θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για το τι ακριβώς έκανε η ελληνική αστυνομία για να προστατέψει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Θα πρέπει να μας πει και τι θα κάνει στη συνέχεια, εφόσον τα πρόσωπα των τραμπούκων έχουν καταγραφεί. Θα πρέπει επίσης η κυβέρνηση και τα κόμματα να προβληματιστούν, για το πώς με αφορμή τα εθνικά θέματα, η Θεσσαλονίκη γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Στην εποχή των “αγαναχτισμένων με τα τρίκυκλα”.
Όσοι θεωρούν ότι ο κίνδυνος εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, θα υποχωρήσει, μαζί με την σταδιακή βελτίωση της οικονομίας, διαπράττουν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Κάποιοι έχτισαν και χτίζουν καριέρες, έβγαλαν και βγάζουν χρήματα από την πατριδοκαπηλία. Αυτοί και τα μαντρόσκυλά τους, πρέπει να αντιμετωπιστούν. Πρέπει να τους ταράξουμε στη νομιμότητα και να καταδεικνύουμε καθημερινά, την υποκρισία και τα πραγματικά τους κίνητρα.
Το έδαφος, παραμένει εύφορο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Και θα είναι αδίστακτοι. Η οργανωμένη Πολιτεία και η κοινωνία των πολιτών δεν έχουν δικαίωμα στην αδράνεια. Διαφορετικά, οι χθεσινές εικόνες, θα είναι εικόνες από ένα ζοφερό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...