Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018

Έρευνα: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Χίτλερ το 1945

Τέρμα οι θεωρίες συνωμοσίας 


De Agostini / Biblioteca Ambrosiana via Getty Images

Ο Αδόλφος Χίτλερ αυτοκτόνησε όντως το 1945 στο Βερολίνο παίρνοντας υδροκυάνιο και αυτοπυροβολούμενος, επιβεβαίωσαν Γάλλοι ερευνητές που απέκτησαν πρόσβαση σε κομμάτια από τα δόντια του «Φύρερ» τα οποία βρίσκονταν στη Μόσχα.
«Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει πιθανή αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει πως ο Χίτλερ πέθανε το 1945» δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο).
«Μπορούμε να σταματήσουμε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν διέφυγε με υποβρύχιο στην Αργεντινή, δεν βρίσκεται σε κρυμμένη βάση στην Ανταρκτική ή στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης» πρόσθεσε ο Σαρλιέ.
Η μελέτη, την οποία πραγματοποίησε ο Σαρλιέ με άλλους ερευνητές, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο European Journal of Internal Medicine. H ανάλυση των χαλασμένων δοντιών και των γεφυρών δοντιών βρήκε συγκεντρώσεις πλάκας στα δόντια και καθόλου ίχνη ινών κρέατος (υπενθυμίζεται πως ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος).
Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2017 η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB και τα ρωσικά κρατικά αρχεία έδωσαν άδεια σε μια ομάδα ερευνητών να εξετάσει τα οστά του, για πρώτη φορά από το 1946, όπως σημείωσε ο Σαρλιέ.
Οι Γάλλοι ερευνητές ήταν σε θέση να εξετάσουν ένα κομμάτι κρανίου που θεωρείται ότι ανήκε στον «Φύρερ», όπου φαινόταν μια τρύπα στην αριστερή πλευρά, που πιθανότατα προκλήθηκε από το πέρασμα της σφαίρας. Ωστόσο, δεν επιτράπηκε στους ερευνητές να πάρουν δείγματα από το κομμάτι αυτό.
Όπως προκύπτει, η μορφολογία του κομματιού ήταν «πλήρως συγκρίσιμη» με ακτινογραφίες του κρανίου του Χίτλερ που είχαν τραβηχτεί έναν χρόνο πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα επίσης αναμένεται να ρίξει φως και στα ακριβή αίτια του θανάτου, σύμφωνα με τον Σαρλιέ. «Δεν ξέραμε αν είχε χρησιμοποιήσει αμπούλα κυανιδίου για να αυτοκτονήσει ή αν ήταν σφαίρα στο κεφάλι. Κατά πάσα πιθανότητα είναι και τα δύο» είπε σχετικά. Παρόλα αυτά, η εξέταση των δοντιών δεν έδειξε ίχνη πυρίτιδας, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για πυροβολισμό στο στόμα- το πιο πιθανό είναι πως ήταν στον λαιμό ή στο μέτωπο. Επίσης, κάποια ίχνη που βρέθηκαν σε ψεύτικα δόντια υποδεικνύουν χημική αντίδραση ανάμεσα στο κυάνιο και αυτά.


Researchers say Adolf Hitler died in 1945, despite various theories to ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...