Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018

Υπηρετώντας τον Νόμο σε μια διεφθαρμένη αραβική χώρα : " Κάιρο Εμπιστευτικό "

Ένα αυθεντικό νεονουάρ

"Κάιρο Εμπιστευτικό"
The Nile Hilton Incident

2017 | Σουηδία / Δανία | Διάρκεια 106' 

Με τους: Φαρές Φαρές, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μαχέρ

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της δολοφονίας μιας διάσημης τραγουδίστριας στο πολυτελές ξενοδοχείο Nile Hilton. , λίγο πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα  της αιματηρής Αιγυπτιακής  Αραβικής Άνοιξης, ένας διεφθαρμένος αλλά με υπολείμματα ιδεαλισμού  αστυνομικός ανακαλύπτει ένα  καλοστημένο  δίκτυο πορνείας , που εξυπηρετεί κρατικούς αξιωματούχους και προστατεύεται με το αζημίωτο από  την κρατική ασφάλεια.
Η "ξεροκεφαλιά" του αστυνομικού και η επιμονή του να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος πολλαπλασιάζει τους φόνους , μέσα σε ένα φόντο όπου η υποφώσκουσα λαϊκή δυσφορία για το καθεστώς του δικτάτορα  Μουμπάρακ  προοιωνίζεται την επαναστατική έκκρηξη που θα σαρώσει όλο το πολιτικό κατεστημένο.
Δείτε την ταινία , που, εκτός από το άψογο στήσιμό της και τις καταπληκτικές ερμηνείες ,εξηγεί πολλά πράγματα σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν δεκάδες εκατομμύρια απελπισμένων και οργισμένων ανθρώπων στους δρόμους με βασικό αίτημα να πέσει το  καθεστώς της ταξικής ανισότητας , της γενικευμένης  διαφθοράς και της  κρατικής βίας  .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...