Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Το κόμμα του νεοφιλελεύθερου μπάχαλου στην οικονομία και της αντιδραστικής μαυρίλας στην κοινωνία

Συντηρητική VS φιλελεύθερης ΝΔ

Συντηρητική VS φιλελεύθερης ΝΔ

Αρης Ραβανός
Πηγή: in.gr 

Η τοποθέτηση της ΝΔ για το ζήτημα της απόφασης του ΣΤΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών άναψε τη συζήτηση για το κατά πόσο φιλελεύθερη είναι η όχι η αξιωματική αντιπολίτευση και για τις συντηρητικές δυνάμεις που ασκούν μεγάλη επιρροή και στον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για την αντίθεση που υπάρχει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς από τη μια υπερασπίζονται οι βουλευτές της τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και από την άλλη στέκονται θετικά στην απόφαση του ΣτΕ. Το ίδιο είχε γίνει και με το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και σε άλλα θέματα.

Για να κατανοηθεί η στάση τους πρέπει να δει κανείς πως πολιτεύονται οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. και πώς κινούνται σε όλους τους νομούς τα στελέχη της σε όλα τα επίπεδα.

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή, καθώς η Ν.Δ. ήταν, είναι και ενδεχομένως να παραμείνει ένα συντηρητικό κόμμα με ό,τι αυτό σημαίνει και για τη στάση της σε μια σειρά ζητημάτων.

Μια αναδρομή στο παρελθόν θα βοηθήσει, καθώς υπήρξε πλήθος αντιδράσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ν.Δ.για σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και ζητημάτων που αφορούν τον πυρήνα της ιδεολογίας της και του αξιακού της κώδικα.

Πάντα, η Ν.Δ. αλλά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν και έχουν ισχυρούς δεσμούς με εκκλησιαστικούς παράγοντες και λόγω αυτής της στενής επαφής, πάντα εμφανίζονται να υποστηρίζουν τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν είναι λίγοι όσοι είχαν σχέσεις από νεαρή ηλικία με διάφορες πανίσχυρες οργανώσεις της Εκκλησίας, όπως π.χ.η αδελφότητα Θεολόγων «Η Ζωή», ο «Σωτήρ», κ.α.

Πολλές φορές, οι πολιτικοί προστρέχουν στην Εκκλησία, καθώς η μάχη του σταυρού είναι αδυσώπητη. Είναι κοινό μυστικό ότι σε πολλές ενορίες διαφόρων νομών, πριμοδοτούνται κατά καιρούς ορισμένοι υποψήφιοι, που τυγχάνουν της εκτίμησης του Ιερατείου και του κλήρου, και ως εκ τούτου πριμοδοτούνται.

Η στήριξη σημαίνει αυτόματα και βοήθεια όταν χρειαστεί από τους πολιτικούς, οι οποίοι προσπαθούν να ισορροπήσουν, μη θέλοντας να έρθουν σε ρήξη με τους τοπικούς Ιεράρχες.


Η στάση της ΝΔ δεν ξαφνιάζει όσους γνωρίζουν τι γίνεται. Όσοι ξαφνιάστηκαν μάλλον δεν ξέρουν τη ΝΔ και τις απόψεις που είναι κυρίαρχες στο εσωτερικό της και τις οποίες δεν κατάφερε δυο χρόνια στην ηγεσία του κόμματος ο Κυρ. Μητσοτάκης να τις ανατρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)