Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2018



Ψεκασμοί στην Πειραιώς

Λευτέρης Αρβανίτης*
 

Και αν στην περίπτωση της διαγραφής Αντώναρου το κόστος είναι μικρό, στην υπόθεση Novartis η Νέα Δημοκρατία θα πληρώσει και με το παραπάνω την αδυναμία του αρχηγού της να διοικήσει την παράταξη και να θέσει τους όρους της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς και την πλήρη αποδοχή των ισχυρισμών του πρώην πρωθυπουργού από την αξιωματική αντιπολίτευση, το πολιτικό σκηνικό αλλάζει.
Η Νέα Δημοκρατία δεν καλείται μόνο να υπερασπιστεί τα στελέχη της που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, αλλά πλέον οφείλει να αποδείξει πως ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει συστήσει με συνεργάτες του, ανώτατους δικαστικούς και δημοσιογράφους μια εγκληματική συμμορία που κατασκεύασε ένα σκάνδαλο με στόχο να «τελειώσει» μια ολόκληρη γενιά πολιτικών του αντιπάλων.
Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλώς απολογούμενοι για ένα τεράστιο σκάνδαλο, αλλά σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους και κυρίως στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν υποχρέωση να αποδεικνύουν με στοιχεία πως η κυβέρνηση έχει οργανώσει μια ακραία συνωμοσία.
Ο πολύ προσεχτικός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακολούθησε άλλη υπερασπιστική γραμμή, αμφισβητώντας μόνο την αξιοπιστία των μαρτυρικών καταθέσεων. Δεν έκανε καμία αναφορά σε σενάρια συνωμοσίας και προφανώς δεν ενέπλεξε τον Πρωθυπουργό σε αυτά, γνωρίζοντας πως τις πρώτες εξηγήσεις θα όφειλε να τις δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πως θα άκουγαν οι Ευρωπαίοι το σενάριο του ελεγχόμενου από κομμουνιστές FBI και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον Τσίπρα και εκτελεστικό βραχίονα την Τουλουπάκη;
Αντίθετα δεν υπάρχει το ίδιο βάρος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες που βαραίνουν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis. Οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες έχουν προκύψει από μη πολιτικά πρόσωπα και η κυβέρνηση καλείται να διασφαλίσει την ακεραιότητα των θεσμών και να εξασφαλίσει συνθήκες ανεμπόδιστης λειτουργίας των ερευνών. Και τίποτα να μην προκύψει, δεν έχει να απολογηθεί επειδή δεν κουκούλωσε ένα σκάνδαλο.
Είναι προφανές πως κανένα σοβαρό κόμμα δεν θα απαντούσε στις καταγγελίες για εμπλοκή μελών του σε ένα αποδεδειγμένο σκάνδαλο με σενάρια συνωμοσίας. Τα προηγούμενα χρόνια η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σε επιθέσεις που περιελάμβαναν ευφάνταστες ιστορίες , δίνονταν με αναφορές σε ψεκασμένους και στα όρια της ψυχικής υγείας πολιτικούς αντιπάλους. Οι ψεκασμοί πλέον γίνονται πάνω από την Πειραιώς και δεν έχουμε να κάνουμε με γραφικούς πολιτευτές, αλλά με την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη βάση αυτού του σεναρίου μάλιστα, γαλάζια στελέχη υπόσχονται ειδικά δικαστήρια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει την πλειοψηφία στη βουλή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή οφείλει να πάει με αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά. Και τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και οι δημοσιογράφοι έχουν υποχρέωση να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Νέα Δημοκρατία για τις καταγγελίες αυτές. Αν οι απαραίτητες εξηγήσεις δεν δοθούν, τότε έχουμε να κάνουμε με μια από τις μεγαλύτερες γκάφες της μεταπολίτευσης.
*Ο Λευτέρης Αρβανίτης είναι δημοσιογράφος και υπεύθυνος του γραφείου της 24MEDIA στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Yasmine Hamdan - Hal (official music video) #JimJarmusch EditQ « Ω εύθραυστη καρδιά μου/ Ο χωρισμός με σκοτώνει»...

I adore you And if a day passes by without seeing you I forget you How come this time I drew you The Longing moves the nostalgia in my heart...