Η αρχαία Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν πηγή θαυμασμού και έμπνευσης. Αυτό συνέβη στον Ισπανό εικονογράφο Tiago Majuelos όταν άρχισε να έρχεται σε επαφή με τον αρχαιοελληνικό κόσμο.
«Βρήκα συναρπαστικό τον κόσμο τους, τις τέχνες, τη φιλοσοφία, τις θεότητες, τους μύθους και τα μυθικά πλάσματά τους. Αποφάσισα ότι έπρεπε να δημιουργήσω κάτι σε σχέση με όλα αυτά».
Για τις δημιουργίες του εφάρμοσε την αρχαιοελληνική παράδοση απεικόνισης των Θεών σε αγγεία και τοιχογραφίες και έδωσε τη δική του καλλιτεχνική ερμηνεία εμπλουτίζοντας την με σύγχρονα πολιτιστικά σύμβολα όπως ένα πλαστικό μπουκάλι νερού για τον Ποσειδώνα, προϊόντα καθαρισμού, ή ένα ζευγάρι σνίκερς που τόσο ταιριάζουν με το αεικίνητο πνεύμα του Ερμή.
«Λατρεύω το πώς οι αρχαίοι Έλληνες τοποθετούσαν όλους αυτούς τους χαρακτήρες στα αγγεία και στις τοιχογραφίες τους και προσπάθησα να εφαρμόσω το ίδιο σε σύγχρονα αντικείμενα. Για μένα είναι κάτι καινούργιο και έχω την εντύπωση ότι δημιουργεί ένα ισχυρό οπτικό ερέθισμα».
Για τις δημιουργίες του εφάρμοσε την αρχαιοελληνική παράδοση απεικόνισης των Θεών σε αγγεία και τοιχογραφίες και έδωσε την δική του καλλιτεχνική ερμηνεία εμπλουτίζοντας την με σύγχρονα πολιτιστικά σύμβολα.
«Προσπαθώ να συνοψίσω τη γνώση που έχω για το βασικό αρχαίο ελληνικό στυλ εικονογράφησης, προσθέτοντας όλα αυτά τα νέα, γεμάτα ζωντάνια χρώματα που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία».
Συνδυάζοντας τις μυθολογικές φιγούρες με σύγχρονα και οικουμενικά καθημερινά αντικείμενα, τα σχέδια του Tiago δημιουργούν μια οικειότητα και εντυπωσιάζουν με τα λαμπερά χρώματά τους. Σας παρουσιάζουμε μερικά απ' αυτά.


©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos
©Tiago Maujelos