Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018

http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2018/06/252431-210770-kouloglou.jpg

Κούλογλου: Περιμένω από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων να υπερασπιστεί την Δικαιοσύνη

 Πηγή: tvxs.gr

«Συνωμότησε το σύμπαν! Η ελληνική κυβέρνηση με την Δικαιοσύνη - που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, και μαζί οι δυο τους με την αμερικανική κυβέρνηση και το FBI - που είναι ανεξάρτητο από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ, για να κατηγορήσουν κάποια στελέχη στην Ελλάδα. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Πρόκειται για ανέκδοτο!», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Νovartis, που κάνουν λόγο για «στημένη υπόθεση και επικοινωνιακά τεχνάσματα».
«Θα περίμενα από την ένωση δικαστών και εισαγγελέων, όπως είχε αντιδράσει σε κριτικές που δέχθηκε στο παρελθόν, μια αντίστοιχη ανακοίνωση που θα καταδικάζει τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης η οποία την κατηγορεί για ύποπτα πολιτικά παιχνίδια με την κυβέρνηση – και μάλιστα μια κυβέρνηση με την οποία δεν έχει καλές σχέσεις», δήλωσε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.
Την ίδια στιγμή, ο Στ. Κούλογλου εμφανίστηκε σίγουρος για την νομική βάση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων του σκανδάλου. «Οι καταθέσεις θα σταθούν στο δικαστήριο, όπως στάθηκαν και εκείνες για την Χρυσή Αυγή. Τέτοιου είδους καταθέσεις είναι διαδεδομένη πρακτική σε όλο τον κόσμο», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, σημειώνοντας ωστόσο πως «όταν υπάρχουν τέτοιες βαριές κατηγορίες, ότι δηλαδή κάποιος χρηματίστηκε με 40 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθούν και άλλες έρευνες, όπως για παράδειγμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς».
Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, όμως πίσω από τα πρόσωπα και το σκάνδαλο «υπάρχει ένα σύστημα. Το αδιαμφισβήτητο αυτό σύστημα κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο και στους Έλληνες φορολογούμενους περισσότερα από όσα μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αν μη τι άλλο άφησαν πίσω τους το μετρό και το αεροδρόμιο. Το μείζον ερώτημα είναι πως θα σταματήσουμε αυτό το σύστημα, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τα φάρμακα του ελληνικού λαού και όχι στις τσέπες ορισμένων. Το δεύτερο, δε, ερώτημα αφορά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και πως οι υποθέσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων να πηγαίνουν κατευθείαν στην Δικαιοσύνη. Μάλιστα θεωρώ ότι θα ήταν καλό τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να μην κρυφτούν πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τεθούν στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης και εκείνη να αποφανθεί απερίσπαστη».



Σημειώνεται πως ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου κατέθεσε γραπτές ερωτήσεις την Τετάρτη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναφορικά με την υπόθεση. «Δεδομένης της ανάμειξης του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στα πρόσωπα που κατήγγειλαν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, να απαντήσει πως προτίθεται να διασφαλίσει το κύρος της Τράπεζας από την φθορά που μπορεί να προκαλέσει η υπόθεση».
Ερωτηθείς γιατί εστιάζει στον κ. Στουρνάρα, ο ευρωβουλευτής είπε ότι «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρείται πολύ σοβαρό θέμα η εμπλοκή του κ. Στουρνάρα σε ένα τέτοιο σκάνδαλο, την στιγμή που κατέχει μια κεντρική θεσμική και νευραλγική θέση στο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό σύστημα. Επιπλέον, οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνονται από τις καταθέσεις που έχει το FBI στις ΗΠΑ αναφορικά με τον κ. Στουρνάρα. Είχα πληροφορηθεί αυτό το γεγονός και έχοντας πλέον δυο πηγές κατέθεσα την ερώτηση. Σε καμία περίπτωση δεν θα καταδικάσω εγώ τον κ. Στουρνάρα, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις».
«Επίσης, καθώς η Ελλάδα ήταν χώρα διαμόρφωσης των τιμών των φαρμάκων πανευρωπαϊκά, ένα τέτοιο σκάνδαλο σημαίνει ότι οι τιμές θα έχουν επηρεαστεί αυξητικά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, διευκρινίζοντας πως με την ερώτησή του κάλεσε την Κομισιόν να απαντήσει πως θα αναζητήσει την ζημιά που προκλήθηκε στα κράτη-μέλη και με ποιον τρόπο θα δράσει ώστε να προλάβει παρόμοιες περιπτώσεις διαφθοράς και αθέμιτου ανταγωνισμού.
«Η υπόθεση δεν έχει κλείσει, ούτε από την ελληνική πλευρά ούτε από την αμερικανική. Υπάρχουν τρεις επιπλέον μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που έχουν μιλήσει στο FBI, και δεν γνωρίζουμε τι αποκαλύπτει το πόρισμα των καταθέσεών τους. Πρέπει να εξετάσουμε που οι καταθέσεις τους επιβεβαιώνουν εκείνες των Ελλήνων μαρτύρων», σχολίασε ο ευρωβουλευτής προσθέτοντας ότι τόσο από την ελληνική δικαιοσύνη όσο και από την αμερικανική θα πρέπει να επιβληθούν πρόστιμα στην Novartis.
Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί ως πιθανή εκτόνωση της πολιτικής έντασης του σκανδάλου το σενάριο των εκλογών, απάντησε αρνητικά. «Η ανάκαμψη της χώρας από την οικονομική καταστροφή, στην οποία συνέβαλε σημαντικά αυτό το σκάνδαλο, δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα ήταν λάθος να γίνουν εκλογές και να σταματήσει η προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της», προσέθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...