Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Επιχείρηση "Σταματήστε την κάθαρση!"

http://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2018/06/252553-fsd.jpgΣκάνδαλο Novartis: Επιχείρηση εκφοβισμού μαρτύρων και Δικαιοσύνης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση εκφοβισμού των μαρτύρων και της Εισαγγελίας ώστε να «θαφτεί» το μεγάλο σκάνδαλο Novartis. Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης της υπόθεσης υπήρξε από τους εμπλεκόμενους, και τα φιλικά προς αυτούς μέσα ενημέρωσης, μια προσπάθεια σπίλωσης των μαρτύρων, που έχουν καταθέσει σε ΗΠΑ και Ελλάδα, με στόχο να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία των καταθέσεών τους. Την ίδια στιγμή στις καθημερινές  επιθέσεις περί «σκευωρίας» των εισαγγελικών αρχών που έχουν αναλάβει την υπόθεση, η άλλοτε λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σιωπά σκανδαλωδώς, αφήνοντας απροστάτευτη την εισαγγελέα Διαφθοράς.
Πλέον η επιχείρηση φαίνεται πως περνάει σε νέο στάδιο με την αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων, ώστε να τους εκφοβίσουν, με τελικό στόχο να αλλάξουν τις καταθέσεις τους. Ήδη το πρώτο όνομα κυκλοφόρησε σήμερα και το «κυνήγι» θα συνεχιστεί.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η ταυτότητα μιας εκ των σημαντικότερων μαρτύρων του σκανδάλου Novartis, που ήρθε στο φως τις τελευταίες ώρες χωρίς να γνωρίζουμε αν πρόκειται για «προστατευόμενο μάρτυρα», αποκαλύπτει και τη βαρύτητα των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, καθώς όπως φαίνεται πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά και κατέγραφε καθημερινά τις κινήσεις του αντιπροέδρου της Novartis και φερόμενου ως ενορχυστρωτή του συστήματος διαφθοράς Κ. Φρουζή.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της zougla.gr, το οποίο παρουσίαστηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση Novartis ήταν η γραμματέας του Φρουζή, που έχει καταθέσει στις αμερικανικές αρχές. Το εν λόγω πρόσωπο, με ονοματεπώνυμο και φωτογραφίες, παρουσιάζεται από το δημοσίευμα ως «προστατευόμενος μάρτυρας» στην Ελλάδα, κάτι ωστόσο που αποτελεί απλώς μια εκτίμηση, η οποία βασίζεται κυρίως στην κρισιμότητα του ρόλου και της μαρτυρίας της.
Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομά της, μαζί με άλλα ονόματα, αναφέρεται επίσημα σε έγγραφα που απέστειλε το FBI στην Αμερικανική Πρεσβεία και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Από εκεί εξάλλου το βρήκε και η zougla.gr. Ο δικηγόρος των μαρτύρων Παύλος Σαράκης, που σχολιάζοντας το δημοσίευμα μίλησε για «απλές υπόνοιες», υπογράμμισε για το έγγραφο πως πρόκειται για μια έκθεση, ένα πληροφοριακό δελτίο, που παρουσιάζουν διάφορα πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με την Novartis και το ρόλο που διαπιστώθηκε πως είχε κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα στο πλαίσιο της αμερικανικής έρευνας. «Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει με την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι έγγραφο που αφορά την αμερικανική έρευνα. Σε ό,τι αφορά στη διαρροή του είναι ένα σοβαρό ζήτημα και γνωρίζω πως απασχολεί ιδιαίτερα τις αμερικανικές αρχές, αλλά και το δικηγορικό μου γραφείο», επισήμανε.
Το σχετικό απόσπασμα:

Το σίγουρο είναι πως σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή γνώριζε το σύνολο της δραστηριότητας της Novartis Greece αλλά και της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία, και άρα κατά το FBI η μαρτυρία της αποτελεί «κλειδί» στην όλη υπόθεση. Η γραμματέας του Φρουζή ήταν για χρόνια ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, καθώς συνεργάζονταν πριν αναλάβει τη διοίκηση στη Novartis, από την εποχή που εργαζόταν στον ΟΤΕ. Η Μαρανγγέλη είχε στα χέρια της όλο το ηλεκτρονικό αρχείο και ημερολόγιο του Φρουζή και γνώριζε κάθε κίνησή του. Σημειώνεται πως όταν ο Φρουζής συνειδητοποίησε πως το αρχείο του είχε εξαφανιστεί κατέθεσε μήνυση ενώ έστειλε στην εταιρεία Novartis και εξώδικο, αναφέροντας την υπόθεση και ζητώντας να του δοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα και τα ηλεκτρονικά του αρχεία. Αίσθηση προκαλεί πως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και η εταιρεία έλαβε το εξώδικο συνεχίζει να διατηρεί στη θέση της τη Μαρανγγέλη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η υπάλληλος ενέργησε εν γνώσει της εταιρείας.
Μέσα στο ηλεκτρονικό αρχείο του Φρουζή υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τα πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκε ο Φρουζής και μπορεί κανείς να προσεγγίσει με ασφάλεια τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται. Σημειώνεται πάντως πως δεν καταγράφονται ποσά παρά μόνο τα ραντεβού. Με χρονική ακρίβεια λεπτού της ώρας αναφέρονται και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που απεστάλησαν από τον ίδιο προς τα ανώτατα στελέχη της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία, με τα οποία ζητεί αύξηση του προϋπολογισμού κατά 200.000 ευρώ, χρήματα που, σύμφωνα με τους μάρτυρες, προορίζονταν για δωροδοκίες.
Ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος των μαρτύρων, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, σημείωσε πως «όλοι εμείς που εργαζόμαστε τόσα χρόνια με αυτόν τον σκοπό, να μπορέσουμε δηλαδή να αποκαλύψουμε τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis που έπληξε τον τομέα της Δημόσιας Υγείας και όχι κοστίσει στον Έλληνα πολίτη, βλέπουμε όλα αυτά που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας με μεγάλο πόνο. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε θέση για να προστατέψουμε το κύρος και τη σημαντικότητα της έρευνας στην Αμερική».
Σημειώνεται πως ο κ. Σαράκης, μιλώντας στο Real Fm, αποκάλυψε πως από τις καταθέσεις των μαρτύρων στις αμερικανικές αρχές προκύπτουν και άλλα ονόματα που δεν αναφέρονται στο πόρισμα των ελληνικών αρχών.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές Αρχές για παραβίαση του Ομοσπονδιακού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιο είναι το αντικείμενο του νόμου; Δωροδοκίες αξιωματούχων σε τρίτες χώρες», είπε και πρόσθεσε: «Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις εις βάρος της εταιρίας και των στελεχών της. Δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις σε πολίτες τρίτων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...