Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018

Κακοψύχ ο Φασιστούλης!


Ο ανάγωγος της Κυριακής:« Το καν(ε)ίς που έγινε τίποτα»

Πηγή: altsantiri.gr
 

«Θα σας γδάρω», ούρλιαζε ο Άδωνις. Έχει αρχίσει να βγαίνει ο φασίστας από μέσα του, αυτός που προσπαθούσε να κρυφτεί σε μια πιο πολιτισμένη δεξιά υποτίθεται. Ούτε ο Παπαδόπουλος, επί δικτατορίας, δεν έφτασε σε τέτοια όρια χυδαιότητας και απειλών. Η μούρη του θυμίζει άγριους βασανιστές ταινιών και γερμανικών στρατοπέδων. Δεν υπάρχει Μητσοτάκης, δεν υπάρχει Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει τίποτα. Ένας, μόνος, αυτός, τηλεκυρίαρχος και τηλεκανίβαλος. Ετοιμάζουν τη φάτσα του να την κάνουν κούκλα. Κακοψύχ ο Φασιστούλης.

Η δήλωση του Κυριάκου όμως πως όποιος έχει φάει «μαύρο» χρήμα θα φύγει από τη Νέα Δημοκρατία κάτι λέει. Ενημερώθηκε μάλλον από το FBI και ξέρει πλέον. Το γύρισε το ρεπερτόριο. Πίσω από ένα μεγάλο σκάνδαλο, υπάρχει μια μεγάλη σκευωρία είπε. Πριν ήταν σκέτη σκευωρία. Τώρα μπήκε και το σκάνδαλο. Αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να διαγράψει. Εδώ είμαστε.

Αν δεν είχαν βάλει τις κουκούλες οι προστατευόμενοι μάρτυρες ο Άδωνις θα είχε μπουκάρει στο σπίτι τους με τα κανάλια μαζί και θα τους είχε γδάρει. Εδώ η κουβέντα στη Βουλή από τις εκφράσεις που ακούγονταν σου ΄κοβε το αίμα. Νόμιζες μίλαγαν αρχηγοί συμμοριών. Εκφράσεις μαφίας. Αλητεία. Και υπάρχουν και κάτι μαλάκες που πιστεύουν ότι υπάρχουν πολιτισμένοι καραμανλικοί που κάποια στιγμή θ’ αντιδράσουν. Ο Καραμανλής ξεψύχησε στο τελευταίο έδρανο πάνω από βαρεμάρα. Ο Αντώναρος είναι πιο τσαμπουκάς απ’ τον Καραμανλή. Το κόμμα το έχει ο Άδωνις και ο Σαμαράς με μαριονέτα τον Κυριάκο. Τα άλλα να ΄χαμε να λέγαμε.

Ο Κουτσούμπας στα «Νέα» δηλώνει ότι οι ήρωες δεν φοράνε ποτέ κουκούλες. Ο Κουτσούμπας που ξέρει τα πάντα για τον καπιταλισμό, δεν ξέρει άραγε τι σημαίνει να τα βάζεις με τον καπιταλισμό; Τι σημαίνει να τα βάζεις με τις πολυεθνικές; Δεν έχει ακούσει τίποτα, δεν έχει μάθει τίποτα ποτέ. Αυτή η γνώση του ΚΚΕ που φτάνει μέχρι το σημείο να συνδράμει εμμέσως τις δεξιές απόψεις περί κουκουλοφόρων είναι κάτι που πρέπει να το δουν και οι ίδιοι. Διότι κάτι τέτοιες δηλώσεις ξαναθυμίζουν το βρώμικο ’89 και σε κάθε περίπτωση, επειδή για τους πολίτες το ΚΚΕ είναι καθαρό και έχει αληθινούς ήρωες, καλό είναι να καταλάβουν ότι στον κόσμο που ζούμε σήμερα δεν έχουν όλοι τα κότσια να περάσουν τα μαρτύρια που πέρασαν οι κομμουνιστές. Αλλά μπορεί να θέλουν να βοηθήσουν την ιστορία και τη Δικαιοσύνη να βρουν την άκρη και μετά να βγάλουν τις κουκούλες.
Και όσοι κυκλοφορούν χωρίς κουκούλες δεν πάει να πει ότι είναι και ήρωες. Και μην συγχέουμε τις κουκουλοφόρους της Κατοχής με τους κουκουλοφόρους που θέλουν ν’ αποκαλύψουν ένα σκάνδαλο. Έντεκα μάρτυρες πέθαναν για το Noor 1 επειδή δεν φορούσαν κουκούλες. Δεν είδα το ΚΚΕ να τους έστησε κανά μνημείο και να πήγε να τους καταθέσει στεφάνι.

Κι από την άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν καθαγιάζεται επειδή υπάρχει το σκάνδαλο Novartis. Το γεγονός ότι κάθε μέρα οι τράπεζες αρπάζουν τα σπίτια του κόσμου κι αντί ν’ αφαιρούνται φόροι προστίθενται και κάθε μέρα, γίνονται οι άνθρωποι όλο και φτωχότεροι δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο δικαιώνει την αριστερή τους πορεία. Το ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει με τον ΕΝΦΙΑ να πληρώσουν δυο φορές το σπίτι τους, στην ιστορία δεν τιμάει κυρίως αυτούς που υποσχέθηκαν ν’ ανατρέψουν τον νόμο. Τους άλλους που τον επέβαλαν τους ξέρουμε και γι’ αυτό τους στείλαμε στον διάολο. Αλλά όσο οι αριστεροί συνεχίζουν τον ίδιο δεξιό δρόμο ίδια τύχη θα ΄χουν.

Ο Άδωνις μου θυμίζει αυτά τα μικρόσωμα σκυλιά που για να τρομάξουν τα μεγαλόσωμα γαβγίζουν με όση δύναμη μπορούν, αλλά που όταν πάνε κοντά τους τα μεγάλα σκυλιά, τα κάνουν πάνω τους και χέζονται. Ο Άδωνις είναι ένα καν(ε)ίς που έγινε ένα τίποτα.
Γιατί ο Κυριάκος αποχώρησε από την ψηφοφορία για τη Novartis; Γιατί όταν θα έβλεπε τι ψήφους θα έπαιρνε από τη Νέα Δημοκρατία ο Άδωνις θ’ αναγκαζόταν να τον διαγράψει. Οπότε έκλασε μαλλί.
Εθνικά ανήσυχος είναι ο Κυριάκος για το Σκοπιανό. Ο γιος αυτουνού που είπε ότι δεν πειράζει να πουν τα Σκόπια Μακεδονία και το όνομα θα έχει ξεχαστεί σε δέκα χρόνια, ο αδερφός της Ντόρας, η οποία πήγε στο Βουκουρέστι προτείνοντας το Upper Macedonia, ο άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε τα κόμματα που επέβαλαν τον όρο Μακεδονία στα Σκόπια τον έπιασε εθνική ανησυχία. Σώπα, τρομάξαμε.

Οι Τούρκοι το πάνε φιρί φιρί για καβγά. Έχω ένα προαίσθημα, ανάγωγο, ότι το Πάσχα θα θελήσουν να κάνουν μεγάλο πατιρντί. Γιατί εκείνες τις μέρες το εθνικό και το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου είναι στα ύψη και ο Ερντογάν, που είναι ο Άδωνις της Τουρκίας, κάτι τέτοιες ευκαιρίες ψάχνει.


Υ.Γ.1: Μια περίεργη διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο γραφείο την πρώην υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, στην ιδιωτική κλινική όπου και εργάζεται. Με λίγα λόγια ξεκίνησαν και τα πρώτα φαινόμενα που μυρίζουν υπόκοσμο. Καταλάβατε λοιπόν, κύριοι εμπλεκόμενοι, γιατί φοβούνται οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες; Και προφανώς όχι για το σπίτι τους…

Υ.Γ.2: «Τούρκος καλός μόνο νεκρός» είπε τις προάλλες ο Θόδωρος Πάγκαλος. Ο Πάγκαλος με την ελληνική σημαία που την πήρε ο αέρας στα Ίμια. Ο Πάγκαλος που έδωσε τον Οτσαλάν στους «κακούς» Τούρκους. Ξεχασιάρης μας βγήκε ο κύριος «μαζί τα φάγαμε». Πάγκαλε άραξε στα κιλά σου και μην σηκώνεσαι γι’ αντίσταση τέτοια ώρα. Πήγαινε σε καμιά ψησταριά να ησυχάσεις.
Υ.Γ.3: Μεγαλύτερες διαστάσεις κι από το σκάνδαλο Novartis φαίνεται να πήρε η αντικειμενικά άδικη αποχώρηση του Σελίμ από το Master shef που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Τα social media πήραν φωτιά και οι εξαγριωμένοι θαυμαστές του Κούρδου μόνο που δεν διαδήλωσαν έξω από το μαγαζί του (υπέροχο φαγητό με ανατολίτικη κουζίνα), εναντίον της Ηλέκτρας που εδώ που τα λέμε ούτε τοστ δεν παίζει να φτιάχνει μόνη της.
Υ.Γ.4: Δώστε Σκόπια στον λαό. Εκεί που διάβαζα τα νέα της ημέρας, έπεσα πάνω σε μία έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε ότι οι Έλληνες εξαιτίας του ζητήματος του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, αποφάσισαν να κάνουν πράξη το λαϊκό ρητό «γαμάτε γιατί χανόμαστε» και διπλασίασαν τις φορές που έκαναν σεξ μέσα στον μήνα.
Η έρευνα λοιπόν έλεγε ότι τα πολιτικά πάθη «ξυπνούν» τα ερωτικά και πως – αν κατάλαβα και καλά δηλαδή – όσο πιο πατριώτης είσαι τόσο πιο πολύ γάμησες τον προηγούμενο μήνα.
Γι’ αυτό βλέπω την απέναντί μου συνέχεια να βγαίνει και να κρεμάει την ελληνική σημαία; Προσπαθεί να ερεθίσει τον άντρα της;

Υ.Γ.5: Εκπαιδευτικούς – κομάντο θέλει να δημιουργήσει ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ίσως την κορυφαία ιδέα στη μακρά λίστα με τις καταπληκτικές ιδέες που έχει τον τελευταίο χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία της χώρας.
Όπλα
θέλει να δώσει λοιπόν ο Τραμπ στους εκπαιδευτικούς για να μπορούν να υπερασπίζονται, λέει, το σχολείο σε περίπτωση που ένοπλος μπουκάρει και αρχίζει να τους πυροβολεί  όλους.

Δηλαδή, αντί ν’ αποσύρει τα όπλα, δίνει και καινούργια. Να μαθαίνεις γράμματα εν μέσω πυροβολισμών. Κι όταν πάει ένας καθηγητής να σπουδάσει, να γίνει μαθηματικός, στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα εξετάζεται και στην σκοποβολή; Δηλαδή που ακούστηκε «μαθηματικός κόπηκε στην σκοποβολή».
Φαντάσου τον Αϊνστάιν να ‘χε να λύσει τον νόμο της σχετικότητας και να πυροβολούσε στο ενδιάμεσο. Πάει το Far West, School West.

Υ.Γ.6: Δείτε καταρχήν ένα βίντεο τι είναι το Κέρλινγκ, γιατί κάποιοι μπορεί να μην το γνωρίζουν.
Ντόπινγκ στον στίβο έχουμε δει, ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο έχουμε δει. Ντόπινγκ στο κέρλινγκ πρώτη φορά είδαμε. Και άντε ρε μεγάλε πήρες ό,τι πήρες, τι ακριβώς σου πρόσφερε η απαγορευμένη αυτή ουσία στο κέρλινγκ; Να τρίβεις πιο γρήγορα με τη σκούπα; Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται.
Υ.Γ.7: Με τους πλειστηριασμούς ασφαλώς δεν είμαστε, αλλά και με την Ζωή σε ρόλο εισαγγελέα, αστυνομικού και δημοσιογράφου μαζί πάλι δεν είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...