Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2018

Δόκτωρ Σατανάς: ο κατά συρροήν Γάλλος δολοφόνος και βασανιστής γιατρός

Picture
Μαρσέλ Πετιό (Μarcel Petiot /1897- 1946): Γάλλος κατά συρροήν  δολοφόνος και αρχιβασανιστής Εβραίων προσφύγων  που προσπαθούσαν  να εγκαταλείψουν τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής. Τα εγκλήματά του ήταν η πηγή έμπνευσης του μυθιστόρημα του Ανρί Τρουαγιά (Henri Troyat) Το κεφάλι στους ώμους (  La Tête sur les épaules- 1951) καθώς και της ταινίας  Docteur Petiot  (Δόκτωρ Πετιό (1990).
Ο Petiot ήταν ασυνήθιστα έξυπνος ως παιδί αλλά είχε σοβαρά συμπεριφορικά προβλήματα στο σχολείο και εκδιώχθηκε αρκετές φορές πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Στην ηλικία των 17 ετών συνελήφθη για κλοπή ταχυδρομείου, αλλά απελευθερώθηκε αφού ένας δικαστής έκρινε ότι ήταν διανοητικά ανίκανος να δικαστεί. Το 1917, ενώ υπηρετούσε στο γαλλικό στρατό κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου , δικάστηκε για κλοπή στρατιωτικών κουβερτών,  αλλά δεν βρέθηκε ένοχος για λόγους παραφροσύνης.  

Η διαταραγμένη  ψυχική του κατάσταση δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει ξανά  στο μέτωπο, όπου σε λίγο υπέστη πλήρη  διανοητική κατάρρευση. Τελικά, απολύθηκε από το στράτευμα για μη φυσιολογική συμπεριφορά, για την οποία ορισμένοι από τους ψυχιάτρους είχαν τη γνώμη ότι έπρεπε να εγκλειστεί σε φρενοκομείο , πράγμα όμως που δεν έγινε.
Παρά το βαρύ ιστορικό του ο Πετιό  συνέχισε τις σπουδές του και κατάφερα να πάρει  πτυχίο ιατρική,ς το 1921.
Κάνοντας την πρακτική του  στην πόλη Villaneuve  έγινε δημοφιλής φιγούρα., καταφέρνοντας μάλιστα να εκλεγεί  δήμαρχος το 1926, αλλά τέθηκε σε τετράμηνη αργία  1930, αφού καταδικάστηκε για απάτη.
Από το σημείο αυτό και πέρα αρχίζει και ο χορός του θανάτου που σχετίζεται με την παρανοϊκή προσωπικότητά του. Πρώτα δολοφονήθηκε  ένας από τους ασθενείς του   και  ύστερα πέθανε μυστηριωδώς ένας άλλος ασθενής που κατηγόρησε το γιατρό για τον φόνο του πρώτου.
Η καθαίρεσή του από το αξίωμά του  για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από τον Villaneuve τον οδήγησε να μετακομίσει το 1933  στο Παρίσι , όπου απέκτησε καλή φήμη ως γιατρός, αλλά  συνέχισε παράλληλα  να διαπράττει διάφορα εγκλήματα.
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πετιό εκπόνησε  ένα σατανικό σχέδιο για την αύξηση του πλούτου του σε βάρος των Εβραίων που επιθυμούσαν να ξεφύγουν από την κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία. Με πρόσχημα την ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας , ο Petiot τους φόνευε  με δηλητήριο, το οποίο τους χορηγούσε ως  φάρμακο για να τους προστατεύσει δήθεν  από ασθένειες. Στη συνέχεια , έκλεβε  τα μετρητά και τα τιμαλφή τους και  έκαιγε το σώμα τους σε έναν κλίβανο στο υπόγειο του  ειδικά ηχομονωμένου σπιτιού του.  
Διαδίδοντας ψευδώς ότι βοηθούσε του τους Εβραίους και την  Γαλλική Αντίσταση , ο Πετιό συνελήφθη το 1943 από τη Γερμανική Γκεστάπο αλλά απελευθερώθηκε μετά από μερικούς μήνες.
Picture
Το 1944, μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, ο σατανικός γιατρός είδε όλο το διαβολικό οικοδόμημά του να καταρρέει όταν συνελήφθη ύστερα από καταγγελία και ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του τα υπολείμματα  30 πτωμάτων . Ο  "Δόκτωρ Σατανάς ", σύμφωνα με το χαρακτηρισμό του από τα  τα γαλλικά ΜΜΕ, υποστήριξε χωρίς να πείσει κανένα ότι τα σώματα που βρέθηκαν ανήκαν σε  Ναζί που σκοτώθηκαν από τη Γαλλική Αντίσταση.
  Εν συνεχεία  βρέθηκε ένοχος για 27 δολοφονίες και καταδικάστηκε  στην  ποινή του θανάτου , η οποία εκτελέστηκε με γκιλοτίνα, στις 26 Μαΐου 1946, απαλλάσοντας την ανθρωπότητα από ένα σατανικό τέρας.

Διαβάστε αναλυτικά : Μarcel Petiot: Ο γιατρός του θανάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...