Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2018

Οι καλτ φιγούρες του πάχους

 
Αποτέλεσμα εικόνας για Φερνάντο Μποτέρο

Ο χοντρός και η χοντρή κάνανε γυμναστική
ο χοντρός την φίλησε και η χοντρή κοκκίνισε...

1. Φερνάντο Μποτέρο - Βικιπαίδεια

**********************
2. 
α. Η Χοντρή και ο Ζαχαρίας στα… μπάνια ! … Οι καλοκαιρινές περιπέτειες της ¨Εύσωμης¨ κυρίας και του λιλιπούτειου συζύγου της Ζαχαρία, στις Ελληνικές παραλίες. Κάποτε, μέσα στην άνθηση των οικογενειακών περιοδικών, ο σκιτσογράφος-γελοιογράφος Μιχάλης Γάλλιας έδωσε το δικό του παρών φιλοτεχνώντας μια σειρά από γελοιογραφίες με τίτλο η ¨Χοντρή και ο Ζαχαρίας¨ . Με το ταιριαστό-αταίριαστο αυτό ζευγάρι κοσμούσε το οπισθόφυλλο του οικογενειακού Περιοδικού ¨Θησαυρός¨ χαρίζοντας άπλετα χαμόγελα στους αναγνώστες του. Ο Μιχάλης Γάλλιας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1914 και έδωσε επιτυχείς εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Από την εποχή των σπουδών του άρχισε να πουλάει τις μουτζουρογραφίες του – όπως τις έλεγε ο ίδιος – σε αθηναϊκές εφημερίδες και το πρώτο του σκίτσο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ¨Αλλαγή¨.


β. Η καθημερινότητα της Χοντρής και του Ζαχαρία
 
 Στο 2ο μέρος βλέπουμε την τεραστίων διαστάσεων - αλλά συμπαθέστατη κατά τα άλλα - ¨Χοντρή¨ και τον μικρόσωμο μπροστά της και αιωνίως ταλαίπωρο σύζυγό της ¨Ζαχαρία¨, στις πολύ ξεχωριστές στιγμές της καθημερινής τους ζωής, αλλά και με το μοναδικό έντονο παρών τους στις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις. Η γελοιογραφία της ¨Χοντρής¨ , απ’ ότι έχω διαβάσει, είναι μια μεταφορά της προπολεμικής καρικατούρας ¨Αντζουλίνας¨ από το τούρκικο έντυπο ¨Ράμιζ¨ που την έφερε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα ο Μιχάλης Γάλλιας. Για την ¨Χοντρή¨ ή αλλιώς ¨Η Χοντρή του θησαυρού¨ που ονομάστηκε έτσι γιατί δημοσιευότανε στο Ελληνικό οικογενειακό περιοδικό ποικίλης ύλης ¨Θησαυρός¨, έγινε συνεργασία του Μιχάλη Γάλλια με τον Βασίλη Χριστοδούλου και τον Αρχέλαο που με έργο τους πάνω στις γραμμές του πρώτου και με τις ιδέες τους, συμπληρώσανε, εμπλουτίσανε και διευρύνανε τις δραστηριότητες του δημοφιλούς ζευγαριού προς τέρψιν των αναγνωστών του περιοδικού.

Συντάκτης: ORFFEAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...