Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2018

Είδαμε την ταινία Η ψυχή και το σώμα και μας γοήτευσε

 Η ζωή στην σκληρή καθημερινότητά της λειτουργίας ενός σφαγείου και η ζωή στο έρημο χιονισμένο δάσος. Ο μικρόκοσμος μίζερων υπάρξεων με  το αποκρουστικά αιματηρό  πλαίσιο ζωής τους , σε αντιδιαστολή με τις αμόλυντες φιγούρες  των ελεύθερων μέσα στην ειδυλλιακή φύση  ελαφιών.
Ο σακατεμένος σωματικά και αποσυρμένος ερωτικά άντρας από τη μια πλευρά και η απωθητική,  σχεδόν αυτιστική,  από την άλλη μεριά , νεαρή συνάδελφός του με την απόλυτα φορμαλιστική και αποστειρωμένη  οργάνωση της δουλειάς και του προσωπικού της σύμπαντος.
   
Η Ουγγαρέζα σκηνοθέτις Ίλντικο Ενιέντι δημιουργεί  μια απίστευτη   πορεία συνάντησης δύο στραπατσαρισμένων ψυχών , χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας πάνω στο κοινό τους όνειρο με ένα  ζευγάρι  ελαφιών. Εναλλάσσοντας υπέροχες σκηνές στο  χιονισμένο τοπίο με την αποτρόπαιη   καθημερινότητα  ενός σύγχρονου μακελάρικου, φτιάχνει με υπομονή μία    αργή  αλλά συγκλονιστική μύηση στην ερωτική τρυφερότητα  δύο ανέραστων ανθρώπων.

*Η ψυχή και το σώμα» της Ίλντικο Ενιέντι: Tι να εξηγήσεις - ελculture


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...