Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2018

ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ

  • Παρουσία της σειράς minima του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (24/1/18)

    Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της σειράς minima του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου) στον Πειραιά.
    Θα μιλήσουν οι:
    - Λίζυ Τσιριμώκου, ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ
    - Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
    - Γιάννης Παπαθεοδώρου, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
    - Σάββας Κονταράτος, ομότιμος καθηγητής ΑΣΚΤ
    Η σειρά minima περιλαμβάνει σύντομα δοκίμια από το ευρύ θεματικό πεδίο των Επιστημών του Ανθρώπου. Φιλοδοξία της είναι να επαληθεύσει την ιδέα που ενέπνευσε τον σχεδιασμό της: το μικρό μέγεθος ενός κειμένου όχι μόνον δεν αποκλείει, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβαδίζει με την ξεχωριστή αξία του, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του, τη σημασία του για τους μελετητές και για το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
    Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας (27-29/4/2018)

    Το περιοδικό Φιλοσοφεῖν: ἐπιστήμη, εὔνοια, παρρησία και ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ» διοργανώνoυν Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας (το 3ο πολιτικής φιλοσοφίας του συλλόγου) στις 27-29 Απριλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη, με γενικό θέμα Τι είναι Πολιτική Φιλοσοφία; πολιτική θεωρία & πράξη. Το συνέδριο αποβλέπει: (α) να δημιουργήσει ευκαιρία ενημέρωσης για τον πολιτικό στοχασμό σε συνδυασμό με το πολιτικό έργο, όπως εκπροσωπούνται στον αρχαιοελληνικό και ρωμαϊκό κόσμο, (β) να δημιουργήσει γέφυρες και να ενισχύσει την επικοινωνία μεταξύ πολιτικής φιλοσοφίας/θεωρίας με την εφαρμοσμένη πολιτική στην Ελλάδα σήμερα.
    Υποβολή περιλήψεων μέχρι 26/2/2018.
    Για περισσότερες πλκηροφορίες, βλ. την ιστοσελίδα: http://synathena.gr/political-philosophy3/
  • 2o Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής (27-29/4/2018)

    Το 2o Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής με τίτλο: «Διδακτικές Τάσεις και Προκλήσεις στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» θα πραγματοποιηθεί από 27 έως και 29 Απριλίου 2018, στη Δράμα.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. την ιστοσελίδα http://www.educircle.gr/synedrio/
  • 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Νέου Παιδαγωγού (28-29/4/2018)

    Στις 28-29 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο του διαδικτυακού περιοδικού "Νέος Παιδαγωγός". Το συνέδριο θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Παλαιό Φάληρο, Αθήνα).
    Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, βλ. http://neospaidagogos.gr
  • 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης (27-28/4/2018)

    Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης με θέμα: «Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 27 και 28 Απριλίου 2018.
    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. την ιστοσελίδα http://www.euc.ac.cy/easyconsole.cfm/id/5534

Αυτή την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: