Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ


Ο Eli Rezkallah είναι ένας καλός φωτογράφος από το Λίβανο. Τον τελευταίο καιρό ξεσήκωσε σάλο  σχολίων για το φωτογραφικό πρότζεκτ που κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο "Σε Ένα Παράλληλο Σύμπαν" .
Το άλμπουμ αυτό περιέχει παλιές  σεξιστικού τύπου διαφημίσεις με τα γνωστά στερεότυπα για τα φύλα , όπου ο άνδρας είχε τον κυρίαρχο ρόλο και η γυναίκα έπαιζε τον κομπάρσο μέσα και έξω από το σπίτι, και τις οποίες ο καλλιτέχνης αντιστρέφει και στη θέση της γυναίκας βάζει τον... άνδρα.
Ο στόχος του είναι, όπως λέει ,  να αποκαλύψει με τρόπο χιουμοριστικό την  παράλογη  και αποκρουστική όψη των στερεοτύπων , που παρουσιάζουν τη γυναίκα ως ένα υποδεέστερο ον, που περιορίζεται σε ρόλους βοηθητικούς, υπηρετικούς και σεξουαλικούς προορισμένους να ικανοποιούν τον άνδρα-αφέντη.Όπως γράφει χαρακτηριστικά: "Σε ένα οικογενειακό τραπέζι πρόσφατα, άκουσα τους θείους μου να μιλάνε για το πόσο καλές είναι οι γυναίκες στο μαγείρεμα. Γνωρίζω ότι όλοι οι σύγχρονοι άνδρες δεν είναι σαν και αυτούς, ωστόσο εκπλήσσομαι όταν αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι εξακολουθούν να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Φαντάστηκα ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο οι ρόλοι είναι ανεστραμμένοι και οι άνδρες παίρνουν μία γεύση από το σεξιστικό δηλητήριο".






pubblicitàsessiste_acrimoniamagazine5
pubblicitàsessiste_acrimoniamagazine5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)