Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2018

Σχετική εικόναΆλλο Αρκάς κι άλλο... Παπαρκάς!



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΡΑΤΣΑΛΗ
Πηγή: avgi.gr

Άλλο Γεωργίου κι άλλο Παπαγεωργίου. Άλλο Φώτης κι άλλο Παπαφώτης. Άλλο Θεοδώρου κι άλλο Παπαθεοδώρου. Όπως άλλο κυβέρνηση κι άλλο εξουσία. Άλλο αριστερή παρένθεση διακυβέρνησης (αυτό που θα ήθελαν πολλοί σαν τον Αρκά) κι άλλο δεξιά εξουσία για πάντα (σ’ αυτή που τώρα διαπιστώνουμε ότι ορκίζεται και ο Αρκάς από το βασίλειο της Ανωνυμίας και όχι από την Καρυδιά, όπως νόμιζα). Όπως, επίσης, άλλο πράγμα είναι να κρατά κανείς την ανωνυμία του όταν σχολιάζει με τις γελοιογραφίες του τον τρόπο σκέψης και τα στερεότυπα μιας κοινωνίας, κι άλλο πράγμα να διαφυλάσσει μετά μανίας αυτή του την ανωνυμία όταν με τις γελοιογραφίες του διακωμωδεί αυτούς που επωνύμως κυνηγούν όσους κρύβουν τα εκατομμυριάκια τους σε off shore ή τα μεταφέρουν με βαλίτσες στην Ελβετία.
Μήπως τους διακωμωδεί επειδή δεν μπορούν να τους χώσουν μέσα για τα κλεμμένα, αφού δεν έχουν την εξουσία, παρά μόνο την κυβέρνηση; Τώρα πια αρχίζω να πιστεύω ότι ο γελοιογράφος μας μάλλον στεναχωρήθηκε όταν κάποιοι συνάδελφοί του γιαούρτωναν το νυν αφεντικό του και τότε δημοσιογράφο στην "Ελευθεροτυπία", για τα εμετικά κείμενα που έγραφε. Κακώς φαίνεται περίμενα, τότε, να τον εμφανίσει σε καμιά γελοιογραφία του ως αγανακτισμένο επειδή τον γιαούρτωσαν με ΜΕΒΓΑΛ και όχι με ΦΑΓΕ, που ιδεολογικά το λατρεύει -λόγω ονόματος- ο νυν κάτοικος Ελβετίας. Τη δόξα πολλοί μίσησαν, αλλά το χρήμα ουδείς, σκέφτηκε ψύχραιμα, παρά τη στεναχώρια του, ο, οιωνοί υπάλληλός του, γελοιογράφος. Στο κάτω - κάτω, το σύστημα εξουσίας δεν θα πτοηθεί από ένα γιαούρτωμα. Και η σκέψη του, έπειτα από τόσα χρόνια, επαληθεύτηκε. Μπορεί ο ψυχικά σαλεμένος λαός να ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να τρέχει στους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους, χτυπημένος από μια περίεργη αρρώστια, όπως μας ενημερώνει σε πρόσφατη γελοιογραφία του, αλλά ακόμα και η σύντροφος του πρωθυπουργού το ομολόγησε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία» δήλωσε. «Τι να την κάνεις την κυβέρνηση όταν δεν έχεις την εξουσία να την κρατήσεις για πάντα;» τη βάζει, σε σχετική γελοιογραφία του, να δηλώνει σαν κρυφό παράπονό της ο Αρκάς, στοχεύοντας προφανώς τον Τσίπρα. Η εξουσία είναι δικιά μας, κύριε Τσίπρα, και όσες φορές κι αν κερδίσετε τις εκλογές, θα φτύσετε αίμα για να μας την πάρετε, σκέφτηκε χαιρέκακα ο, εκ Καρυδιάς, όπως νόμιζα, Αρκάς.
Αυτός ξέρει καλά ποιοι κρατούν την εξουσία κι ας βρίσκονται ακόμα στην κυβέρνηση κάποιοι άλλοι, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας στέλνουν κατά χιλιάδες σε ψυχολόγους και ψυχιάτρους με την εξής, όπως μας πληροφορεί, περίεργη ασθένεια: “Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, των Ευρωπαίων και των διεθνών οίκων, εξακολουθούν να έχουν την εντελώς παράλογη αίσθηση ότι η οικονομία της χώρας δεν πάει καλά”. Πώς να αντέξει κανείς τέτοια παράνοια χωρίς ψυχολογική στήριξη; Άλλα να βιώνει και άλλα να του λένε; Ο Αρκάς όμως ξέρει ποια είναι και πώς γιατρεύεται αυτή η περίεργη αρρώστια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Έλληνες. Η οικονομία δεν πάει καλά στη χώρα γιατί η “κονόμα” κάποιων δεν πάει καλά. Και η γιατρειά είναι, για τους σαλεμένους Έλληνες που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναφέρουν μια κυβέρνηση που ξέρει, ότι για να πάει καλά η οικονομία στη χώρα, πρέπει να πηγαίνει καλά η “κονόμα” κάποιων. Που ξέρει να πουλάει στον κόσμο, μέσω των ΜΜΕ, την αρμονία μεταξύ οικονομίας και κονόμας. Πώς μέχρι και πριν δυο, τρία χρόνια, -δεν μιλάμε καν για πριν οκτώ χρόνια- που τα κονομούσαν λίγοι, η οικονομία πήγαινε σφαίρα; Γιατί, όταν πήγαινες στον ψυχίατρο και του έλεγες “γιατρέ, δεν είμαι καλά, ζορίζομαι οικονομικά”, σου έδινε το παραισθησιογόνο χάπι “Όλοι μαζί τα φάγαμε” και ηρεμούσες;
Όσο δεν δεχόμαστε αυτή την αρμονία μεταξύ οικονομίας και κονόμας, ο Αρκάς θα μας την πλασάρει με το καθωσπρέπει ανθρωπάκι του, ανωνύμως βέβαια. Αν κάνουμε το χατίρι σ’ αυτόν και στην παρέα του και ψηφίζουμε όπως τα χρυσόψαρα, να δείτε που ο γελοιογράφος θα επιστρέψει στον σχολιασμό του βασιλείου των ζώων ή μάλλον των ψαριών. Κι εμείς πάλι θα τρώμε... αμύγδαλα στον καναπέ μας, γελώντας με τα σκίτσα τού, εκ Καρυδιάς  Αρκά,  όπως νόμιζα. Τι ευδαιμωνία!
___________________________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. Οι σοφιστείες του Αρκά | πιτσιρίκος

2. Αρκάς: η θλιβερή κατάπτωση μιας μεγαλοφυΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...