Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018


Φταίει ή δεν φταίει, Κυριάκο, ο Καραμανλής;



Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς
Πηγή: altsantiri.gr


Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δίνει «ραβασάκι» στον Άρη Πορτοσάλτε σε live ραδιοφωνική συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ο Δημήτρης Οικονόμου να γνωρίζει τι θα πει η Μαρία Σπυράκη πριν τη… Μαρία Σπυράκη και να παίζει το σχετικό video στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (κι άλλα τόσα που δεν θυμάμαι), όμως αποκλείεται να κρύβεται η Νέα Δημοκρατία πίσω από τη δημοσιοποίηση του εγγράφου της ΤτΕ για τον «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» το 2009, επί κυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό, ουσιαστικά, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στον πρώην πρωθυπουργό, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του altsantiri.gr που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Γελάνε και οι καφετιέρες Siemens…
Πρώτη φορά στην ιστορία του Τύπου ένα κόμμα εκδίδει ανακοίνωση κατά ενός Μέσου που στην ουσία αναπαρήγαγε το θέμα ενός άλλου Μέσου, δίνοντας απλά τη δική του ανάγνωση. Γελάω και που το γράφω. Η Νέα Δημοκρατία τα έβαλε με το «Έθνος» που «έπαιξε» το θέμα της «Κυριακάτικης Καθημερινής» δύο μέρες μετά, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο ίδιο το ρεπορτάζ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία», για «προπαγάνδα» που κάνει ο Όμιλος Μάρη, για τη συνάντηση του Γιάννη Δραγασάκη με τον εκδότη του «Έθνους», για «ψέματα και επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», αλλά όχι για το ίδιο το ρεπορτάζ και για το αν φταίει ή όχι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός για τη χρεωκοπία της χώρας.
Αν φταίει, αν έχει την οποιαδήποτε ευθύνη ο Κώστας Καραμανλής για την ανεξέλεγκτη πορεία της ελληνικής οικονομίας, o Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και ν’ αποδοθούν, φυσικά, τυχόν ευθύνες.
Αν πάλι φταίει κάποιος άλλος, ο Παπανδρέου, ο Γεωργίου, ο Καλουδάς, ο δεν ξέρω ποιος, επίσης επιβάλλεται ως αρχηγός πολιτικού κόμματος να μας ενημερώσει, προκειμένου επιτέλους να βρούμε την άκρη του ατέλειωτου αυτού νήματος. Το θέμα, υπενθυμίζω, είναι ακόμα ανοιχτό.
Τα υπόλοιπα περί διαπλοκής, προπαγάνδας και διατεταγμένες υπηρεσίες είναι αστείο ν’ ακούγονται από ένα κόμμα που εμπλέκεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)