Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2017

Όλοι οι αστοί είναι fake για τους λαούς

Του
Νικόλα Νικόλα
 Πηγή: dialogos.com.cy (Χαραυγή)


Έγινε της μόδας η φράση ”fake news” στα πλαίσια των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων, αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια και στον υπόλοιπο κόσμο. Αλληλοκατηγορούνται τα στρατόπεδα των αστών που υπηρετούν το ίδιο σύστημα για τις «ψεύτικες ειδήσεις» και τις «αληθινές ειδήσεις»… Στην πράξη οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων προωθούν το δικό τους μείγμα διαχείρισης της εξουσίας υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων.
Πλασάρουν τις δικές τους «αληθινές ειδήσεις» που πάντοτε είναι fake news για τα λαϊκά συμφέροντα. Κι αυτή η διαπάλη fake και real news δεν είναι τίποτα άλλο από ενδοαστική αντιπαράθεση στο πλαίσιο της σύγκρουσης συμφερόντων διαφορετικών μερίδων του κεφαλαίου. Όλοι υπηρετούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη δικτατορία των μονοπωλίων. Άλλωστε το σύνολο του αστικού Τύπου κάθε άλλο παρά υπηρετεί τις αληθινές ειδήσεις, αλλά αντίθετα με κάθε ευκαιρία δημιουργεί fake news ή παραποίηση της πραγματικότητας, για να συνεχίζει να κρατά εγκλωβισμένες εντός του συστήματος τις λαϊκές μάζες και την εργατική τάξη.
Δείτε τις ανταποκρίσεις από τη Βενεζουέλα, όπου η φονική δράση της φασιστικής ολιγαρχικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση μετατράπηκε ως διά μαγείας σε «δημοκρατική αντιπολίτευση» που «είναι θύμα της καταστολής». Κάντε τη σύγκριση με την Ονδούρα, όπου η δεξιά μεταπραξικοπηματική κυβέρνηση ξεκάθαρα διέπραξε νοθεία και απάντησε με πραγματικά πυρά στους αντιπολιτευόμενους σκοτώνοντας αρκετούς. Εκεί αν δεν αποσιωπήθηκαν τα γεγονότα, η νοθεία έγινε «ισχυρισμός» της αντιπολίτευσης και οι δολοφονίες διαδηλωτών από το αστικό κράτος έγιναν «θύματα συγκρούσεων». Η διαφορά; Η κυβέρνηση έχει τις ευλογίες ΗΠΑ και ΕΕ… Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για το πώς έβλεπαν τη Συρία τα αστικά ΜΜΕ, που από την προπαγάνδα τους ξέχασαν πότε έπρεπε να ονομάζουν τους τζιχαντιστές «μετριοπαθείς αντάρτες» και πότε τρομοκράτες. Στην Υεμένη; Εκεί που οι αντάρτες είναι κατά της φιλοδυτικής διορισμένης κυβέρνησης; Τους λένε «τρομοκράτες που εξοπλίζει το Ιράν»!
Αλλά και οι ίδιες οι ανακοινώσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν από μόνες τους fake news. Εκεί στις ανακοινώσεις που τα εγκλήματα και τα αιματοκυλίσματα «κρύβονται» πίσω από εύηχες λέξεις και παραπέμπουν δήθεν στην ειρήνη… Εκεί όπου έχει εξαφανιστεί ο όρος «λαός» και μένουν μόνο οι ψευδολογίες περί «κοινωνίας των πολιτών» για να ευλογήσουν τα γένια τους… Δηλαδή τις μαριονέτες του συστήματος που το υπηρετούν πιστά, δημιουργώντας «είδωλα» για αποπροσανατολισμό από τη μόνη δράση που αγγίζει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα: Την ταξική αντι-ιμπεριαλιστική δράση και πάλη.
Όμως, θα μου πείτε, αυτή είναι η ΕΕ των μονοπωλίων. Αντιλαϊκή εκ φύσεως που δεν αλλάζει υπέρ των λαϊκών μαζών και των εργαζομένων. Ούτε φτιασιδώνεται μέσα από σοσιαλδημοκρατικές αρλούμπες, όποιο μανδύα κι αν φοράνε οι εκφραστές τους. Ούτε μπορεί να γίνει φορέας «ελπίδας» μέσα από τις όποιες ενδοαστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις που έχουν ως πηγή τους το διαμοιρασμό της λείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...