Δευτέρα, Δεκεμβρίου 04, 2017

Όταν το έργο τέχνης καταλαμβάνει και χώρο από την κορνίζα του

http://www.eikeerzmoneit.co.uk/eike.jpgΓεννημένος το 1948, ο Eike Erzmoneit μεγάλωσε κατά την αναδημιουργία του μεταπολεμικού Βερολίνου και στη σκιά του τείχους του Βερολίνου .
Ο Άικε δραπέτευσε στο Λονδίνο το 1973, όπου εξειδικεύτηκε ως οδοντοτεχνίτης πριν ακολουθήσει την αγάπη του για μουσική και έγινε επαγγελματίας τυμπανιστής.
Αυτή η κίνηση ζωής συνέπεσε με τις αρχές του ενδιαφέροντός του για την τέχνη και άρχισε να ζωγραφίζει και να κάνει γλυπτά, χρησιμοποιώντας υλικά ακρυλικής βαφής και οδοντοτεχνικής. Ο Eike έπαιξε με σημαντικά συγκροτήματα της εποχής του progressive rock, με αποκορύφωμα τον κορυφαίο Atomic Rooster.http://www.eikeerzmoneit.co.uk/drummer.jpg

 Ένα χαρακτηριστικό της καλλιτεχνικής  δουλειάς του είναι η εξερεύνηση της ιδέας της αλλαγής των διαστάσεων, όπως υποδεικνύεται από τις διαστημικές αναλογίες. Οι εικόνες του Eike εξερευνούν χώρο και χρόνο, επεκτείνοντας την ουσία του έργου του σε χειροποίητα ξύλινα πλαίσια. Τις περισσότερες φορές, το πλαίσιο ταιριάζει στην εικόνα και όχι η εικόνα γεμίζει το πλαίσιο. Το έργο δεν περιορίζεται στον καμβά. Συχνά καθημερινά χρηστικά αντικείμενα παίρνουν μια διαφορετική όψη, όταν διαμορφώνονται σε ακρυλικά και πολύτιμα μέταλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  ...