Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017

Γροθιά στο στομάχι

MASAAN - ΖΩΗ ΣΕ ΚΑΣΤΕΣ (DVD)

Masaan (Κρεματόριο)/ Ζωή σε κάστες (κυκλοφορεί στα  videoclubs)

2015 ‧ Δραματική ταινία/Ρομαντική ταινία ‧ 2 ώρες
Αποτέλεσμα εικόνας για μασαν υποψηφιότητες
Ημερομηνία κυκλοφορίας στο σινεμά: 24 Ιουλίου 2015 (Ινδία)
Σκηνοθέτης: Neeraj Ghaywan
Βραβεία: Βραβείο Filmfare Καλύτερου σκηνοθετικού ντεμπούτου, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υποψηφιότητες: Βραβείο Filmfare Καλύτερου ανδρικού ντεμπούτου, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

*Masaan - Wikipedia

 Oι ζωές τεσσάρων ανθρώπων μπλέκονται στις όχθες του Γάγγη: ο απελπισμένος έρωτας ενός νεαρού από κατώτερη κάστα για μια κοπέλα ανώτερης κάστας, μια κοπέλα της οποίας μια ερωτική συνάντηση καταλήγει σε τραγωδία, ένας πατέρας με ηθική που εξασθενεί και ένα παιδί που διψάει για οικογενειακή θαλπωρή. Και οι τέσσερις ασφυκτιούν στην καθημερινότητά τους και πασχίζουν να ξεφύγουν από τα στενά πλαίσια της ζωής τους με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Δύο συγκινητικές ιστορίες - η μία αφορά έναν πατέρα που εκβιάζεται από έναν διεφθαρμένο αστυνομικό , επειδή η κόρη του συνελήφθη επειδή είχε δεσμό με  συμφοιτητή της  που αυτοκτόνησε, μια άλλη ακολουθώντας την αμοιβαία έλξη και το δεσμό  ενός ονειροπόλου νεαρού ζευγαριού από διαφορετικές κάστες. Οι δύο ιστορίες προχωρούν φαινομενικά παράλληλα , για να συναντηθούν στο τέλος με δραματικό  τρόπο.
Όλα αυτά εκτυλίσσονται  κατά μήκος των ακτών των Γάγγη, στο ρεύμα του οποίου δεν κυλάνε μόνο  οι βάρκες που μεταφέρουν τους προσκυνητές στην ιερή πόλη Sangam Allahabad , αλλά και σκορπίζονται οι στάχτες των αμέτρητων νεκρών που καίγονται αδιάκοπα στις όχθες του.
Με φόντο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό διαπλέκονται οι ζωές ανθρώπων από διαφορετικές τάξεις , με διαφορετική νοοτροπία, άλλους στόχους και προοπτικές, μέσα σε ένα περιβάλλον αποτροπιαστικό ως προς τις κοινωνικές ανισότητες , την κρατική  διαφθορά, τη φτώχεια και τη θέση της γυναίκας.

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις κάστες στην Ινδία | Euronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...