Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Τι σχέση είχε ο σπουδαίος ζωγράφος Βάλτερ Σίκερτ με τον Τζακ τον αντεροβγάλτη;

Σχετική εικόνα 






















Βάλτερ Σίκερτ (1860-1942) : διαπρεπής  (γερμανο-εγγλέζος) ζωγράφος που συνέδεσε τον ιμπρεσιονισμό με τη νεωτερική τέχνη του 20ού αιώνα. Η θεματολογία των πινάκων του  έδωσε λαβή ανάπτυξης ακραίων θεωριών για την ταυτότητα του μυστηριώδους  "αντεροβγάλτη" κατά συρροήν δολοφόνου Τζακ.
Ειδικότερα, μια σειρά πινάκων του Σίκερτ, που παρουσιάζουν γυμνά σώματα ιεροδούλων της κακόφημης περιοχής όπου έδρασε ο δολοφόνος, ήγειραν κατά καιρούς και εξακολουθούν ακόμα να εγείρουν τις υποψίες για το ρόλο του καλλιτέχνη  στην ιστορία αυτή.

Walter Sickert - Wikipedia

Αποτέλεσμα εικόνας για Richard SickertΑυτός είναι  ο πίνακας που θεωρήθηκε "απόδειξη" της ανάμειξης του καλλιτέχνη στο  σίριαλ  των  σφαγιασμών που διέπραξε ο Τζακ ο αντεροβγάλτης. Παρουσιάζει έναν "πελάτη" καθισμένο σε ένα κρεβάτι  δίπλα στο γυμνό και άψυχο σώμα μιας ιερόδουλης, που  έχει στραμμένο το κεφάλι της προς τον τοίχο.  Το  σκυμμένο κεφάλι  του άντρα υποδηλώνει  μια έμμεση ομολογία , όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας , τις τύψεις του για το μόλις διαπραχθέν έγκλημά του.

*Does this painting by Walter Sickert reveal the identity of Jack the ripper?

**Walter Sickert : The Camden Town Nudes - The Art Tribune

***O Τζακ ο Αντεροβγάλτης αποκαλύπτεται -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...