Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017

Τα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης και η υποκρισία της "ευαίσθητης" περί τα δικαιώματα Δύσης

Ιδού ποιοι δημιούργησαν τα σημερινά σκλαβοπάζαραΛιβύη: Γνωστή η ύπαρξη σκλαβοπάζαρων, λένε ΜΚΟ και αναλυτές

[Πηγή:  ARti news .gr
 20.11.17 ]

Είναι δημοσιογραφική ανακάλυψη τα σκλαβοπάζαρα που κινηματογραφούνται από το CNN;

(Βίντεο σοκ του CNN - Ιδού τα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης | Protagon.gr)

Σίγουρα όχι. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, μας εμπαίζουν. Γιατί στις 11 Απριλίου 2017, το Διεθνές Γραφείο Μετανάστευσης δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι χιλιάδες μετανάστες που διέρχονται από τη Λιβύη πουλήθηκαν σαν ζώα σε σκλαβοπάζαρα για να χρησιμοποιηθούν σε καταναγκαστική εργασία ή για σεξουαλική εκμετάλλευση. Την πραγματικότητα αυτή όλοι την ήξεραν και κανείς δεν έκανε τίποτα. Άρα, οι οιμωγές και οι τηλεοπτικές δήθεν αποκαλύψεις, είναι μια απέραντη υποκρισία…
Είναι υποκρισία, γιατί τα σκλαβοπάζαρα προέκυψαν το 2011 μετά την καταστροφή της χώρας από τους δυτικούς (που εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια και τα ορυχεία της Αφρικής), γιατί η βία εξακολουθεί να επικρατεί στη Λιβύη και γιατί οι έμποροι σκλάβων δεν έπεσαν από τον ουρανό: έφτασαν με τις αποσκευές του ΝΑΤΟ. Γιατί με προφάσεις που παράγει η προπαγάνδα: το Παρίσι, το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον κατέστρεψαν ένα κυρίαρχο κράτος, επιβάλλοντας το νόμο της ζούγκλας και το εμφύλιο χάος. Βλέπουμε το αποτέλεσμα.
Πού είναι αυτοί που αποφάσισαν να ανατρέψουν τον Μουαμάρ Καντάφι; Θα θέλαμε να τους ακούσουμε, αυτούς τους οραματιστές. Ο Νικολά Σαρκοζί ήθελε να κάνει αυτή τη σταυροφορία έμβλημα της προεδρικής εντολής του. "Ο αρχηγός του κράτους έκανε την παρέμβαση στη Λιβύη προσωπική μάχη. Για την ακτινοβολία της Γαλλίας ", τίτλος της " Le Monde "στις 23 Αυγούστου 2011. Για τον Alain Juppe, η παρέμβαση στη Λιβύη είναι "μια επένδυση για το μέλλον". Θα έπρεπε να πει ότι αυτή η επένδυση δεν ήταν μόνο για το πετρέλαιο. Οι σκλάβοι τον ευχαριστούν…
Η πλευρά της "αριστερής", δηλαδή σοσιαλδημοκρατικής, αντιπολίτευσης δεν είναι πολύ καλύτερη. Ο Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε τη χρήση βίας κατά του Καντάφι "επειδή ο Καντάφι σφαγιάζει ένα μέρος του λαού του". Στις 21 Μαρτίου 2011, η "Libération" ζητά από τον Jean-Luc Mélenchon να εγκρίνει τις αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη. Ιδού τι απάντησε ο «αριστερός» μας: «Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι: υπάρχει μια επαναστατική διαδικασία στο Μαγκρέμπ και τη Μέση Ανατολή; Ναι. Ποιος κάνει την επανάσταση; Οι άνθρωποι. Επομένως, είναι καθοριστικό το γεγονός ότι το επαναστατικό κύμα δεν διαλύεται στη Λιβύη ". Με άλλα λόγια, σοσιαλιστές στη Γαλλία και ολίγον στην Ελλάδα, αλλά αποικιοκράτες στην Αφρική!
Τελικά, αυτοί που επικαλέστηκαν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Καντάφι προκειμένου να δικαιολογήσουν την στρατιωτική επέμβασή τους, είναι οι ίδιοι που οδήγησαν στην σημερινή αγορά σκλάβων. Για να αποδειχθεί ότι με ανθρωπιστική ή επαναστατική ρητορική, και όποιο άλλο ιδεολογικό «φύλλο συκής», κι αν «περιβληθεί» ο ιμπεριαλισμός, θα παραμένει ιμπεριαλισμός.
Παρόλα αυτά, οι δυτικοί υποκριτές θα αρνηθούν την ευθύνη της νεοαποικιοκρατίας, όπως αρνούνται ότι ευθύνονται για το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με κίνδυνο της ζωής τους, αρνούνται ότι η καταστροφή του κράτους της Λιβύης τους έφερε στο έλεος των λαθρεμπόρων που τους πωλούν σαν βοοειδή. Αν ξεφύγουν από τα νύχια τους, το μαρτύριό τους μόλις αρχίζει. Αλλά αυτοί «οι καταραμένοι της γης» δεν έχουν άλλη ελπίδα παρά να μεταφέρουν τη δυστυχία τους στις χώρες που την δημιούργησαν.

Πληροφορίες AgoraVox
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

Esclavage en Libye : « tout le monde savait » ???? (Le dauphiné.com ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...