Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γαλλική Επανάσταση - Βικιπαίδεια




 ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΚΟΥΑΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Ένα δημοφιλές θέμα τέχνης υπήρξε  η Γαλλική Επανάσταση, που ενθαρρύνθηκε από την επιτυχία της Αμερικανικής Επανάστασης μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα. Η γαλλική επανάσταση ξεκίνησε από το λαό του Παρισιού που επέβαλε τη θέλησή του για  περισσότερες ελευθερίες στα ανώτερα στρώματα και , μετά τις πρώτες αιματηρές υπερβολές, φάνηκε αρχικά να καταλαγιάζει.
Όμως η εμφανής προσπάθεια του παλαιού καθεστώτος να ξαναπάρει τα ινία οδήγησε τα πράγματα σε ένα αμείλικτο ταξικό πόλεμο , που έφτασε στα όρια της ανοιχτής τρομοκρατίας των κατώτερων τάξεων εναντίον όχι μόνο των ευγενών αλλά και επιφανών αστών.
Στο όνομα  της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αδελφότητας έχασαν το κεφάλι τους στη γκιλοτίνα ο  Λουδοβίκος XVI  και η μισητή Μαρία Αντουανέτα , χιλιάδες επιφανείς προσωπικότητες  από όλο το φάσμα της γαλλικής κοινωνίας και ο τρόμος εξαπλώθηκε στις κατώτερες τάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...