Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Οι Ανεξάρτητες Αρχές της ...Νέας Δημοκρατίας

Σάλος με την παρουσία Παπαουλάκη στη ΝΔ

ΑΘΗΝΑ 11/10/2017 

Πηγή: nooz.gr

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκος Παπαουλάκης, συμμετείχε σε συνάντηση της ΝΔ με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας ,στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στην συνάντηση η τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η  Αξιωματική Αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", που επικαλείται ραδιοτηλεοπτικές πηγές, ο Ν. Παπαουλάκης πήρε θέση δίπλα στην βουλευτή της ΝΔ σαν να επρόκειτο για σύμβουλο της.

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ν. Παπαουλάκης δεν κρατά τα προσχήματα» ανέφεραν  κύκλοι της ΕΕΤΤ, ενώ ερμήνευσαν την κίνηση του ως κίνηση της «επόμενης μέρας» καθώς η θητεία του Ν. Παπαουλάκη ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2017.

"Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής", υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Εξωθεσμική χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης την παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ σε κομματική συνάντηση στελεχών της ΝΔ.

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό είπε ότι «τα στελέχη της ΝΔ δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα όπως έκαναν και με την Taxibeat και άλλες περιπτώσεις».

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου»
δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη

Σημείωσε ότι "όταν εμείς μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών, δεχόμασταν επιθέσεις, αλλά σήμερα, η κ. Ασημακοπούλου μας δικαιώνει πλήρως".

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η πρώτη γκρίζα ζώνη ήταν με τον χάρτη των τηλεοπτικών σταθμών , όπου κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν και που είχε σχέση ο κ. Παπαουλάκης. 

Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαουλάκης -στη δεύτερη γκρίζα ζώνη - ήταν υπεύθυνος για τον διαγωνισμό όπου η DIGEA, με μετόχους τα επτά κανάλια ήταν η μόνη που πήρε μέρος στον διαγωνισμό για το ψηφιακό φάσμα.

Όπως είπε ο υπουργός ο κ. Παπαουλάκης είχε συμμετοχή και στην τρίτη γκρίζα ζώνη που είναι η μηδενική επιτήρηση της DIGEA, ενώ είναι υπεύθυνος και για το μαύρο στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε: Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τις Ανεξάρτητες Αρχές, να είναι τα μέλη τους και μέλη της ΝΔ και των τομέων ώστε να ελέγχους κανάλια, ραδιόφωνα, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

ΔΗ.ΣΥ.: Μακριά από τα κόμματα οι Ανεξάρτητες Αρχές

Τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα και να διαφυλάσσουν την ανεξαρτησίας τους. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ερώτηση για τον Νίκο Παπαουλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :=> Ν.Παπαουλάκης: Ο 40χρονος «ανεξάρτητος» σύμβουλος της ΝΔ και «φυσικός αυτουργός» του «μαύρου» στην ΕΡΤ (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: