Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2017

Μολόγα τα, μολόγα τα τα φράγκα μοιρολόγα τα

 

 ΑΛΛΑ ΜΟΛΟΓΟΥΝ  ΟΙ ΞΕΝΟΙ...

Corriere della Sera: «Κάτω από τον Παρθενώνα κανείς δεν πρόκειται να ξαναδεί την φοβερή Τρόικα»


«Κάτω από τον Παρθενώνα κανείς δεν πρόκειται να ξαναδεί την φοβερή Τρόικα», γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σε αναφορά της στην ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
H Corriere γράφει ότι κάποτε η Αθήνα ήταν ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, αλλά «οι προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για το 2018, που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση της Αθήνας», περιέχουν νούμερα «τα οποία θα ήταν αδύνατον να διανοηθεί κανείς μέχρι πριν από δύο χρόνια». Για το 2018 προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,57% του ΑΕΠ.
Η Corriere della Sera, τέλος, υπογραμμίζει ότι «κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, και ο αυστηρός πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ, προέβλεψε ότι «η Ελλάδα θα βγει καθαρή από τα διεθνή μνημόνια». Δηλώσεις και στοιχεία, που οδηγούν την γνωστή ιταλική εφημερίδα στο συμπέρασμα ότι «κάτω από τον Παρθενώνα κανείς δεν πρόκειται να ξαναδεί την τρομερή τρόϊκα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 _______________________________
ΑΛΛΑ ΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ... ΕΜΕΙΣ 

Μολόγα τα

Μουσική, στίχοι & ενορχήστρωση: Άκης Πάνου Μπουζούκι: Κώστας Παπαδόπουλος, Άκης Πάνου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Θόδωρος Παπαδόπουλος Κιθάρα: Μάριος Κώστογλου Ακορντεόν: Λάζαρος Κουλαξίζης Πιάνο: Παναγιώτης Παπαδάτος Φλάουτο: Γιώργος Γαβαλάς Μπάσο: Νίκος Τσεσμελής Κρουστά: Άγγελος Ζηκόπουλος Τραγούδι: Θόδωρος Παπαδόπουλος & Άκης Πάνου, Μάριος Κώστογλου, Γιώργος Σαρρής, Μαρίνα Σαμαρά, Φαίδρα Πάλλα, Λάμπρος Καρελάς, Αργύρης Παπαγεωργίου, Μανώλης Ρασούλης Δίσκος: Επειγόντως (1989)


Ποντάρει άλογο κουτσό
και παίρνει πεντακόσια
Εγώ ποντάρω σ’ αετό
και χάνω κάπου τόσα

Μολόγα τα, μολόγα τα
τα φράγκα μοιρολόγα τα
Τι γίνανε, μολόγα τα
χορτάρι για τ’ αλόγατα

Σηκώνει τον Ιππόδρομο
μ’ ένα παλιό κοσάρι
Εγώ αδειάζω καφετιά
και γίνονται κριθάρι

Μολόγα τα, μολόγα τα
τα φράγκα μοιρολόγα τα
Τι γίνανε μολόγα τα
Χορτάρι για τ’ αλόγατα

Αν θέλει η τύχη η στραβή
τα φέρνει και στα δίνει
Αλλιώτικα σε κυνηγά
στα παίρνει και σε γδύνει

Μολόγα τα, μολόγα τα
τα φράγκα μοιρολόγα τα
Τι γίνανε μολόγα τα
Χορτάρι για τ’ αλόγατα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν»(Ευριπίδης) : «Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι του Κακού» /Ντοκιμαντέρ (2016)

Αντικειμενικό πορτρέτο, βασισμένο σε έγχρωμα αρχεία, του Αδόλφου Χίτλερ και των ανδρών γύρω του, που ήταν οι  υπεύθυνοι για την επιτυχία του...