Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2017

Τα μπουρδολογήματα μιας Κύπριας Ελένης
Αρχίζοντας αυτή τη στήλη εδώ και δέκα μήνες περίπου, είχα αποφασίσει ότι όσο με έπαιρνε, θα απέφευγα συνειδητά να ασχοληθώ με πολιτική, πολιτικούς, Κυπριακό και με όσα άλλα σχετικά, μέσα στο πλαίσιο τού ότι μπουχτίσαμε μαζί τους και με όλα. Βεβαίως, ό,τι κι αν αποφασίσεις, είναι κάποιες φορές που και να θέλεις να συμπεριφέρεσαι ως να μην υπάρχουν, είναι αδύνατον, αφού δεν σου αφήνουν περιθώριο η στάση και η συμπεριφορά μερικών.
Η πρόσκληση-σοκ, λοιπόν, όπως τη χαρακτηρίζει και ο ανταποκριτής του Φιλελεύθερου στις Βρυξέλλες Παύλος Ξανθούλης, που έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σε όλους τους ευρωβουλευτές, Κύπριους και Ελλαδίτες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Χρυσής Αυγής, για δείπνο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στους ευρωβουλευτές οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν. Και μπράβο τους, πολύ καλά έκαναν. Γιατί δεν μπορεί μια οργάνωση που δικάζεται στην Ελλάδα με την κατηγορία ότι είναι εγκληματική, μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων πολιτών και μεταναστών, όπως δημοσίως είπε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, να προσκαλείται. Αντίθετα, μάλιστα, και με την καθιερωμένη πρακτική των τελευταίων ετών. Είναι ντροπή και ασέβεια απέναντι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και της Ελλάδας και της Κύπρου.
Η ενέργεια αυτή είναι ακόμα πιο καταδικαστέα, γιατί προέρχεται από τον Πρόεδρο της Βουλής, που δεν είναι απλά ένας ιδιώτης, αλλά αποτελεί θεσμό μιας δημοκρατικής πολιτείας. Ο αξιωματούχος του κράτους οφείλει να μην πέφτει σε τέτοια σφάλματα, όπως επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει το γεγονός. Έχει χρέος να είναι διπλά προσεκτικός και να διαφυλάσσει τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την πραγματική τους έννοια. Όσο δε για το αν «ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις», που με ευκολία φαίνεται να είπε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους (η μόνη που δέχτηκε να παραβρεθεί στο δείπνο), έχω αντίθετη γνώμη. Γιατί η ιστορία απέδειξε πολλές φορές πως η ανοχή του φασισμού και όσων την εκφράζουν, ανεμίζοντας σβάστικες, γίνεται θέση. Κυρίως ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από λανθασμένη ενημέρωση είναι πιο ευάλωτοι να υιοθετήσουν τη φασιστική θεωρία, ανάγοντάς την σε κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ψώρα και κολλητική ασθένεια και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα!


Αποτέλεσμα εικόνας για Η ψώρα του φασισμού
Θεοχάρους, το καμάρι του ελληνισμού, στο  όνομα Ελένη,
που με μπουρδολογήματα επιχειρεί  φασίστες  να  ξεπλένει,
τι κι αν  τα φασισταριά  απαιτούν  "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή"
αυτό είναι λεπτομέρεια , που ουδόλως ένα "δημοκράτη" ενοχλεί.

Μπορεί λοιπόν ανέτως να πίνει τη σαμπάνια της με έναν ναζιστή,
και τι τη νοιάζει αυτήνα αν με μια νέα χούντα  γίνει  σουβλιστή;   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: