Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017

ΑΥΤΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ- ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ;

Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών: Θέλουμε ένα  τρισεκατομμύριο δολάρια αποζημίωση από τη Γερμανία για τον Β΄  Παγκόσμιο Πόλεμο!


Η Πολωνία αξιώνει ένα τρισεκατομμύριο  δολάρια αποζημίωση από τη Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βιτόλντ Βαστσικόφσκι. 
 Μιλώντας σε πολωνικό ραδιόφωνο, ο κ. Βαστσικόφσκι ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν πολύ σοβαρές συζητήσεις με τη Γερμανία, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών επισκιάστηκαν από την εισβολή του 1939 και μετά τη λήξη του πολέμου έμειναν πολλά θέματα άλυτα. Εκτίμησε, δε, πως οι απώλειες υπερβαίνουν το ένα τρισ. δολάρια.
 
 Βέλη σε ευρωπαίους από τον υπουργό Άμυνας 

 Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Άντονι Ματσιέρεβιτς, κατηγόρησε ευθέως τους Ευρωπαίους ότι επιχείρησαν να σβήσουν από την ιστορία και τη μνήμη τα δεινά που υπέστησαν οι Πολωνοί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Η κυβέρνηση της Πολωνίας απέρριψε το δημοψήφισμα του 1953, της τότε κομμουνιστικής κυβέρνησης, η οποία φέρεται να είχε παραιτηθεί οποιασδήποτε αποζημίωσης από τη Γερμανία.
 Η Πολωνία είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τη γερμανική κατοχή. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, πάνω από 6 εκατ. Πολωνοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και τουλάχιστον 3 εκατ. εβραϊκής καταγωγής. 
 Ο υπουργός Εξωτερικών Βιτόλντ Βαστσικόφσκι, απέφυγε να απαντήσει στο πότε η κυβέρνηση θα κάνει γνωστές επισήμως τις θέσεις της για τις γερμανικές αποζημιώσεις. 
Σε πρόσφατη ανεξάρτηση δημοσκόπηση, πάντως, το 51% των Πολωνών φέρονται αρνητικοί στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, ενώ μόλις το 24% επιθυμεί το άνοιγμα μίας υπόθεσης, που ενδέχεται να επιφέρει αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...