Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 08, 2017

ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Εντ Χάτσεσον είναι ο σκληρός αρχισυντάκτης μιας μεγάλης πρωτευουσιάνικης εφημερίδας, με τίτλο "Η Ημέρα". Είναι πιστός στην εκδότρια Μάργκαρετ Γκάρισον, τη χήρα του ιδρυτή, αλλά αυτή ετοιμάζεται να την πουλήσει σε συμφέροντα που ενδιαφέρονται μονάχα για τον οριστικό τερματισμό της. Το μυαλό του Εντ, όμως, είναι στο να βρεθεί κοντά με την αποξενωμένη του σύζυγο, Νόρα, η οποία ετοιμάζεται για νέο γάμο, και μπορεί η ανεργία να τον βοηθήσει να την ξανακερδίσει. Τα πράγματα αλλάζουν, όταν στέλνει τους ρεπόρτερ του σε μια υπόθεση δολοφονίας και καταλήγει να εξαπολύσει προσωπικό πόλεμο επί ενός μαφιόζου, του Τόμας Ριένζι.

Σκηνοθεσία: Richard Brooks Σενάριο: Richard Brooks Ηθοποιοί: Humphrey Bogart, Ethel Barrymore, Kim Hunter, Ed Begley, Warren Stevens
________________________
 Θαυμάσια ταινία, με ένα ιδιαίτερο σήμερα συμβολισμό, αφού η υπόθεσή της σχετίζεται με τα κρίσιμα αξιακά ερωτήματα γύρω από την έννοια  της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τη δύσκολη θέση  των υπεύθυνων και τίμιων  δημοσιογράφων που έχουν να αντιπαλέψουν είτε  με τους κερδοσκόπους ιδιοκτήτες είτε με τον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα.
Η ερμηνεία του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ είναι συγκλονιστική και αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο , για να δείτε την απολαυστική ταινία.
Gerontakos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...