Πέμπτη, Αυγούστου 17, 2017




Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει
Que Dios nos Perdone (Ο θεός να μας συγχωρήσει)


Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει

Αστυνομικό θρίλερ 2016 | Έγχρωμο | Διάρκεια: 126'

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ροδρίχο Σορογκογιέν με τους: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ρομπέρτο Άλαμο, Χαβιέρ Περέιρα

Στη φλεγόμενη από τον καύσωνα  Μαδρίτη του 2011μ ένας  βιαστής και serial killer ηλικιωμένων γυναικών αναστατώνει την αστυνομία, που φροντίζει να κρατήσει την υπόθεση μακριά από τον αδηφάγο Τύπο . Η εξιχνίαση της  υπόθεσης ανατίθεται σε ένα εξαιρετικά ιδιόρρυθμο ζευγάρι αστυνομικών, τον εξύθυμο και βίαιο  Χαβιέρ (συγκλονιστική η ερμηνεία του ηθοποιού που τον υποδύεται) και τον εσωστρεφή λόγω του έντονου τραυλισμού του Λουίς.
Οι δύο αστυνομικοί εργάζονται στο απόλυτο σκοτάδι , ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν τα έντονα προσωπικά τους προβλήματα, τη μισοδιαλυμένη του οικογένεια και την εχθρότητα των συναδέλφων του ο ένας και την απόλυτη μοναξιά ο άλλος.
Η ταινία , πέρα από κάποιες εμφανείς σεναριακές αδυναμίες, κυλά μέσα στη διαρκή δράση, εξαιτίας των αλλεπάλληλων ανατροπών , καταφέρνοντας παράλληλα να δώσει την πολιτικοκοινωνική ατμόσφαιρα της σύγχρονης Ισπανίας, μια χώρας σε εμφανή παρακμή, όπου πια κανέας δεν εμπιστεύεται πια κανένα και μοιάζει να είναι παραδομένη στο έλεος του θεού.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της μουσικής επένδυσης των σκηνών βίας , με οξείς ήχους που παραπέμπουν στις σειρήνες των οχημάτων   άμεσης δράσης, γεγονός που διεγείρει  έντονα το ενδιαφέρον του θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: